PRIKAZANO SKORO 80 MODELA

Modno veče “Bokeško srce” u Novom: Predstavilo se pet dizajnera

Kao specijalni gost modne revije nastupila je dizajnerka iz Kopenhagena Lydija of Danmark
144 pregleda 0 komentar(a)
revija Vesna Krivokapić, Foto: Slavica Kosić
revija Vesna Krivokapić, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 31.07.2017. 16:28h

Dizajnerka i stilistkinja, Novljanka Vesna Krivokapić koja živi i radi u Kopenhagenu upriličila je u nedjelju modno veče pod nazivom “Bokeško srce” na tvrđavi Forte mare na kojoj se predstavilo pet dizajnera sa šest kolekcija sa blizu 80 modela.

Krivokapić je prikazala kolekciju „Voljeni hladni kamen“ inspirisanu tradicionalnom crnogorskom nošnjom, sa kojom je nedavno gostovala u Tivtu, a 6. avgusta njene modele vidjeće i publika na Svetom Stefanu .

Ovom kolekcijom predstavila se i na Internacionalnoj smotri mode „Med Moda“ na Siciliji, na poziv Masima Pasarele.

Svih deset haljina i deset kombinezona bili su u crnoj boji i rađeni sa zlatnim koncem. “Inspiracija mi je bila crnogorska narodna nošnja, jer sam nostalgična i jako vezana za rodni kraj iako već 16 godina živim u Kopenhagenu. Dugo se pripremao taj ručni rad, a gospođa iz Kadrana mi je vezla mnoge detalje na haljinama”, otkriva Vesna.

Poklonicima mode na tvrđavi Forte mare predstavili su se i Marina Banović Džuver, Aida Korman, Lydija of Danmark i Diaz Kova.

Marina Banović predstavila je aktuelnu kolekcija od 30 haljina. “Uradila sam za ovo ljeto tri male, zovem ih kapsula kolekcije, zato što prate brendove. Postao je hit da dizajneri izbacuju male kolekcije za tržište. Za kraj se uvijek čuvaju elementi visoke mode, pa ću i ja ostaviti neke modele za „Montenegro fashion week“ – kaže nam Banović Džuver.

Aida Korman iz Sarajeva prikazala je kolekciju „Resort“ sa deset mladalačkih modela, a iz Bosne i Hercegovine bio je i Diaz Kova koji je predstavio ručno rađene unikatne tašne. Kao specijalni gost modne revije nastupila je dizajnerka iz Kopenhagena Lydija of Danmark sa modnim performansom „Adam i Eva“i kolekcijom od 17 haljina. Modele je nosilo 20 manekenki agencije Danke Baljević Uljarević iz Nikšića, „Dani models“, a 40 djevokaka je obučavala manekenka Svetlana Ceca Krivokapić. Nastupio je i Boka bend sa pjesmom „Bokeško srce“, po kojoj je veče mode i dobilo ime.