Providne suknje su vrlo moderne: Nose se ovako

Stilizovanje providne suknje zahtijeva malo vještine, kako biste izbjegli jeftin i vulgaran utisak. Ali, ako savladate osnove – ona je moćno modno oružje

8539 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Tražite osvježavajuće načine da obnovite svoju garderobu ove sezone? Providna suknja može biti ključna stvar u vašoj garderobi. Ovaj trendi komad je već osvojio ulični stil, a način na koji se nosi krajnje je inovativan. Ove godine, providne suknje na svojim revijama prikazali su Prada, Givenchy…

Pravila za stilizovanje providne suknje

Kao i inače u modnom svijetu, kombinovanje zahtijeva balans. Pošto je u pitanju provokativan komad garderobe morate ga malo „spustiti“ i ublažiti ostatkom kombinacije. To možete da uradite tako što ćete koristiti tamne boje, klasične komade garderobe ili neki oštar ili pak krajnje romantičan stil. Takođe, odlična ideja je slojevito nošenje uz podsuknje, šortseve, više providnih slojeva…

suknje
foto: Pinterest

Za razliku od trenda golog oblačenja na koji smo navikli na crvenom tepihu, providna suknja zaista može da se nosi na skroman način. Izaberite opušten kroja – ne želite ništa previše usko kada su u pitanju prozirne tkanine, piše Lepota i zdravlje.

suknje
foto: Pinterest

Ako ne želite da otkrivate previše, stilizujte svoju suknju dužom jaknom. Predimenzionirani blejzeri i bajkerske jakne su odlični za igru sa proporcijama, ali i ženski kardigani daju lijep kontrast. Na kraju, nosite elegantne potpetice ili baletanke da biste izdužili.

Stilizovanje providne suknje sa predimenzioniranom majicom

Predimenzionirana majica daje opušten izgled i prekriva sve „kritične djelove“. Ovo je kombinacija koja odlično izgleda uz martinke ili patike.

suknje
foto: Pinterest

Stilizovanje providne suknje uz sportsku garderobu

Sportska garderoba će uvijek umanjiti provokativni efekat providne suknje. Zato, ako ne želite da vaša prozirna garderoba izgleda jeftino, samo joj dodajte običnu majicu i patike.

suknje
foto: Pinterest

Nosite providne suknje uz klasične komade

Potpuno isti efekat kao sa sportskom odjećom: klasični komadi poput košulja i blejzera strogih krojeva ublažavaju utisak koji ostavlja providna suknja.

suknje
foto: Pinterest

Stilizovanje providne suknje sa bijelom košuljom

Bijela košulja je uvijek odlično rješenje, a preporuka stilista je da birate dužinu koja doseže do pola butina.

suknje
foto: Pinterest

Bonus video: