Ljetnje „beauty“ tajne: savjet farmaceuta - kako sačuvati kožu u najtoplijem periodu

Piše: Marija Popivoda, dr pharm spec. kozmetologije, Tea Medica

31561 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Tea Medica
Foto: Tea Medica

Ljeto nam donosi sunčane dane, plaže i more, ali i specifične izazove za našu kožu. Visoke temperature, znojenje i intenzivno izlaganje sunčevim zracima mogu dovesti do isušivanja i dehidratacije kože. Kako možemo zadržati blistav i njegovan ten tijekom ljeta, a istovremeno se učinkovito zaštititi od štetnih UV zraka? DR Grandel, renomirani brend s dugogodišnjim iskustvom u kozmetici, donosi nam inovativne proizvode prilagođene upravo ovim izazovima.

Must-have ljetnji proizvodi DR Grandel kozmetike

Tea Medica
foto: Tea Medica

1. DR Grandel UV krema za lice sa zaštitnim faktorom spf50

Za zaštitu kože lica od sunca, Dr Grandel UV 50 sun krema je pravi izbor. Iako već godinama postoji cna tržištu, ova krema je sada unaprijeđena i prilagođena najnovijim potrebama potrošača. S kombinacijom UVA i UVB filtera, pruža efikasnu zaštitu od sunčevih zraka.

Nova formulacija uključuje povećanu koncentraciju vitamina E, moćnog antioksidansa koji štiti ćelije od negativnih utjecaja zračenja. Osim toga, dodatak Ši butera (Shea butter) omogućava ugodan osjećaj na koži, dok ekstrakt soka aloe vere dodatno hidrira i pomaže koži da zadrži vlagu. Takođe njena upotreba kako u preparatima za zaštitu od sunca tako i nakon sunčanja omogućava koži da ne bude dehidrirana, nego se duže zadržava prijatan osjećaj jedrine. Ova krema je idealna kao dio dnevne rutine i može se koristiti kao baza za šminku. Zahvaljujući aplikatoru, lako se nanosi na lice, vrat, dekolte i ruke.

Tea Medica
foto: Tea Medica

2. DR Grandel Beautygen Renew Oil – SUVO ULJE ZA TIJELO, hit ljeta!

Ljetni mjeseci često znače duži boravak na plaži, što može dovesti do dehidratacije kože. DR Grandel Beautygen Renew Oil, suvo ulje za tijelo sa diskretnim sjajem, predstavlja inovativno rješenje za borbu protiv suvoće kože. Ovaj proizvod je pogodan za sve tipove kože, a njegova lagana tekstura i blagi sjaj čine ga savršenim za ljetne dane.

Glavni aktivni sastojak je ekstrakt bijelih algi (Chlamydomonas Extract), koji podstiče sintezu kolagenih i elastičnih vlakana, pomažući koži da zadrži mladolik izgled. Ulje divlje ruže, bogato nezasićenim masnim kiselinama, dodatno njeguje i hidrira kožu. Prije upotrebe, ulje je potrebno promućkati kako bi se svi sastojci ravnomjerno rasporedili, a može se koristiti više puta tokom dana, naročito posle kupanja.

Praktična rješenja za njegu na putovanju

Dok uživamo u ljetnim odmorima, praktična i učinkovita njega kože je neophodna. DR Grandel kozmetika nudi "Try Me" setove prilagođene različitim tipovima i stanjima kože koji se lako mogu ponijeti i spakovati. Ovi setovi sadrže proizvode za čišćenje lica, njegu lica, predjela oko očiju i usana, te ampule za trenutni efekt hidratacije i smanjenje bora. Dostupni su u sljedećim linijama:

  • Hidroaktiv: S hijaluronskom kiselinom za hidrataciju i anti-age efekt.
Tea Medica
foto: Tea Medica
  • Procollagen: Bogata tekstura za zrelu kožu, s kolagenom za prevenciju bora.
Tea Medica
foto: Tea Medica
  • Timeless: Kombinacija vitamina za održavanje lijepe i njegovane kože.
Tea Medica
foto: Tea Medica

Ampule: brza i efikasna njega lica

DR Grandel ampule su među najtraženijim proizvodima zbog visoke koncentracije aktivnih sastojaka i brzih vidljivih rezultata. Sada su dostupni setovi ampula prilagođeni potrebama kože prema godinama. Svaki set sadrži 7 ampula koje osiguravaju hidrataciju, poboljšavaju stanje kože i ublažavaju bore.

Tea Medica
foto: Tea Medica

SET“ Moist and Smooth“ za ciljnu grupu od 25+ sadrži: ✔️3 ampule Hyaluron Moisture Flash ✔️2 ampule Beauty Flash ✔️2 ampule Collagen boost Za svježu i ujednačenu kožu!

Tea Medica
foto: Tea Medica

SET „ Moist and Glow“ za ciljnu grupu 30+ sadržii ✔️3 ampule Hyaluron ✔️2 ampule Vitamin glow ✔️2 ampule Hydro Active Za intezivno hidriranu i kožu koja jednostavno sija!

Tea Medica
foto: Tea Medica

SET „ Moist and Lift“ za ciljnu grupu 40+ sadrži: ✔️3 ampule Hyaluron at Night ✔️2 ampule Contour Lift ✔️2 ampule Retinol

Tea Medica
foto: Tea Medica

Dok vi sanjate slatkim snovima, ampula Hyaluron at Night je u punoj akciji. Koristi noć za prodiranje u duboke slojeve kože s depo hijaluronom, gdje pruža intenzivnu višesatnu hidrataciju i podstiče proizvodnju hijalurona u koži. Uz Retinol ampule čak su i izražene bore vidljivo smanjene. Noćna njega kože smanjuje linije i bore dok spavate. Nadimak zelenih retinol ampula je svakako ubica bora. Ampule se mogu koristiti pojedinačno ili kao tretman ukupno 7 uzastopnih dana.

Njega kože ne mora biti komplikovana ni zahtjevna kada birate provjerene, kvalitetne i ispitane proizvode. Sa DR Grandel kozmetikom, ljepota je na vašoj strani.

Tea Medica
foto: Tea Medica