Aleksandar Jovanović održao reviju na balu u Sarajevu

„Vodio sam računa da haljine budu umjerene, s manje seksipila, s obzirom na mjesto i priliku”, kaže kreator
179 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.06.2017. 17:23h

Aleksandar Dado Jovanović, predstavio je nedavno novu kolekciju u sarajevskoj Vijećnici na prvom Austrijskom balu, a crnogorski kreator “Vijestima” je prepričao utiske i otkrio da je nakon revije prodao nekoliko modela.

“Bal u sarajevskoj Vijećnici se u BiH smatra najvećim događajem u ovoj godini i tog dana njihova glavna ulica je bila zatvorena zbog crvenog tepiha kojim su prošetale zvanice”, prepričava Jovanović.

“Među gostima su bili gradonačelnici Sarajeva i Beča, veliki broj ministara iz BiH, kao i uticajni ljudi iz te zemlje, a Vijećnica je tu noć primila 800 ljudi”, dodaje on.

“Iz Austrije je stigao i orkestar Bečkog opernog bala, jedan od najčuvenijih austrijskih i svjetskih orkestara današnjice, 15 parova debitanata otvorilo je Bal valcerom 'Na lijepom plavom Dunavu'”, nastavlja sa opisima kreator, koji je otkrio i kako je došlo do njegovog učešća na toj manifestaciji.

“Austrijska ambasada, prvenstveno ambasador Martin Pamer, zajedno sa organizatorkom Vildanom Lončarić su mi uputili poziv za učešće sa kolekcijom mog brenda 'Dudado', koji sam bez razmišljanja prihvatio, jer velika je čast biti dio tako divnog i bitnog događaja, kao jedini dizajner sa Balkana”, istakao je Jovanović.

“Atmosfera u Vijećnici, u jedinstvenom arhitektonskom dragulju i simbolu duhovne vitalnosti BiH, bila je svečana i u isto vrijeme i romantična, i smatram nakon svega da je ovaj Austrijski bal postao najveći dio kulturne ponude grada Sarajeva”, kaže on.

Kako je kazao, pored njega, iz Crne Gore se na ovoj manifestaciji predstavila i baletska grupa “Princeza Ksenija”, ali i drugi umjetnici iz regiona.

“Pored plesnih parova, učestvovali su i plesni ansambli iz BiH i Austrije, kao i prvak baleta beogradskog Narodnog pozorišta Jovica Begojev”, ispričao je Jovanović.

“Ja sam se predstavio sa kolekcijom večernjih haljina sa 12 modela u kojoj su preovladavale bijela, zlatna, srebrna i boja kože. Haljine nisu bile u potpunosti moj stil, doza seksipilnosti nije bila toliko izražena, jer sam morao da vodim računa da to bude umjereno, s obzirom na mjesto i priliku”, pojasnio je on.

“Ali moram priznati da sam naišao na oduševljenje publike, pa čak i prodao neke modele odmah nakon revije”, pohvalio se kreator koji je otkrio i svoje planove.

“Nakon velikih putovanja koja su se za sada završila, počeću sa pripremama nove kolekcije koja će biti prezentovana od septembra na nekoliko nedjelja mode. Zadržaće moj stil, ali će biti drugačija od svega što sam do sada radio”, nagovijestio je on.

Galerija

Bonus video: