Aleksandra Arnold: Crna Gora mi je talična

Iako se njeni modeli uglavnom prodaju putem Instagrama, ova kolekcija se, kaže, još ne može vidjeti na društvenim mrežama
236 pregleda 2 komentar(a)
Aleksandra Arnold, Akatelier, Foto: Privatna arhiva
Aleksandra Arnold, Akatelier, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 11.02.2017. 19:40h

Aleksandra Arnold dizajnerka unikatnih torbi iz Srbije, čiji brend nosi naziv Akatelier, otvoriće crnogorsku nedjelju mode, 17. aprila u Capital Plazi, a “Vijestima” je otkrila da dame u Crnoj Gori sa nestrpljenjem iščekuju nove modele, jer joj svakodnevno stižu poruke.

“U Podgorici ćemo predstaviti novu kolekciju 'Pink Summer' za proljeće-ljeto. I novi modeli će zadržati sinonim za naš rad - kvalitet i autentičan ručni rad. Zadržavamo se, naravno, i na drvetu i kvalitetnoj koži”, najavljuje ona. “Kompletno ćemo promijeniti oblike, uvešćemo nove boje koje su upečatljive za narednu sezonu, malo ćemo se poigrati sa materijalima, ali van toga nemamo mi neku novinu, jer ljudi su od nas navikli na kvalitet i prvoklasne modele, pa ćemo samo nastaviti da idemo tom putanjom”, obećava Arnold.

Iako se njeni modeli uglavnom prodaju putem Instagrama, ova kolekcija se, kaže, još ne može vidjeti na društvenim mrežama.

“Možda ćemo te modele na Instagramu predstaviti deset dana prije manifestacije. Te torbe neće biti u prodaji, tako da niko neće moći da posjeduje bilo koji od modela prije nego što se predstavi na otvaranju Montenegro Fashion Weeka”, navodi dizajnerka, kojoj je, kako kaže zadovoljstvo što će modele premijerno predstaviti upravo u Podgorici.

“Uvijek se vraćam Crnoj Gori, jer je tu bio moj poslovni početak i uvijek kažem da mi je Crna Gora talična. Jedva čekam, jer sam što se tiče organizatora modnih manifestacija u Crnoj Gori, veoma zadovoljna i zato se stalno odazivam. Prvenstveno zbog veoma dobre komunikacije i savršene organizacije što mogu da uporedim i sa velikim evropskim događajima”, poručuje ona.

Kako objašnjava Arnold, torbe koje će predstaviti na Nedjelji mode, moći će da se kupe odmah po završetku revije, a zainteresovanih već ima.

“Imamo dosta klijenata iz Crne Gore i puno djevojaka iščekuje tu novu kolekciju, što vidim po porukama koje mi šalju i iskreno jedva čekam da ih upoznam, jer će sve one doći na reviju. Čim su vidjele da ću otvoriti Nedjelju mode, one su se javile”, pohvalila se ona, dodajući da cijena torbi varira od 170 do 400 eura, te da zavisi od kvaliteta kože koja je korišćena za izradu.

Nakon Podgorice, kolekcija će biti predstavljena i u Beogradu, ali će “Akatelier” brend svoje modele pokazati i ljubiteljima mode u Hrvatskoj.

“Ali Podgorica ili Tivat će uvijek imati prvenstvo, jer mene korijeni ne vuku ka Crnog Gori, ali poslovni počeci da”, uz smijeh komentariše Arnold.

Na pitanje da li će uskoro proširiti asortiman, dizajnerka otkriva da će na reviji u Podgorici prvi put predstaviti i dizajniranu garderobu.

“Biće 12 manekenki i svaka torba će imati svoj drugačiji outfit, ali tu stajemo. Međutim, za ljetnju kolekciju do avgusta ćemo predstaviti i cipele, odnosno ravne cipele i sandale za žene. Ali dalje od cipela i torbi nećemo ići, jer bi to onda bila komercijala, što mi ne želimo da budemo. Mi smo unikatni i to je ono što nastavljamo”, poručila je ona.

Bonus video: