Nova mis univerzuma, Iris Mitener: “Želim da pomognem ljudima"

Prošlogodišnja prva pratilja mis Crne Gore, Katarina Keković, trebalo je da učestvuje u izboru za Mis univerzuma, ali je u dogovoru sa agencijom MissYu odlučeno da ide na naredno takmičenje za Mis svijeta.
1 komentar(a)
Ažurirano: 30.01.2017. 17:26h

Francuskinja Iris Mitener (24) izabrana je u nedjelju u Manili na Filipinima za Mis univerzum 2016. godine, dok su za prvu i drugu pratilju proglašene mis Haitija Rakel Pelisijer i mis Kolumbije Andrea Tovar, iako su njih dvije važile za favorite.

Iris Mitener, studentkinja je stomatologije u Lilu i zvanična mis Francuske za 2016. godinu, a tokom svog predstavljanja je istakla da voli ekstremne sportove, putovanja i francusku kuhinju.

Tokom kampanje zalagala se za promovisanje redovnog pranja zuba, a titulu Mis univerzuma iskoristiće za podizanje obrazovanosti kod djece i mladih žena širom svijeta.

“Mis Univerzuma je bio moj san, svaka djevojka želi da osvoji tu titulu... Scena je bila nevjerovatna, sve...”, kazala je ona na konferenciji za medije neposredno nakon proglašenja.

“Želim da pomognem ljudima, da ih razumijem, da ih upoznam, zato je ovo ostvarenje sna za mene”, poručila je Mitener.

Nju je na ceremoniji krunisala prošlogodišnja pobjednica, Filipinka Pia Alonzo Vurcbah, a cijele večeri publika i žiri su strepjeli da će voditelj Stiv Harvi napraviti prošlogodišnju grešku kada je prvu pratilju proglasio za mis, međutim ovoga puta izostali su skandali.

Mitener je nakon 27 godina prva Evropljanka koja je osvojila titulu najljepše djevojke na ovom takmičenju.

Na takmičenju je učestvovalo 86 djevojaka, među kojima nije bilo i predstavnice Crne Gore.

Prošlogodišnja prva pratilja mis Crne Gore, Katarina Keković, trebalo je da učestvuje u izboru za Mis univerzuma, ali je u dogovoru sa agencijom MissYu odlučeno da ide na naredno takmičenje za Mis svijeta.

Tako je odlazak aktuelne mis, za koju je krajem 2016. godine proglašena Tea Babić prolongiran za godinu dana, a Crna Gora je treći put, greškom vlasnika licence izbora, ostala bez predstavnice na Mis univerzumu.

Galerija

Bonus video: