Jovana Buturović: Cilj mi je da pobijedim

“Mnoge agencije su mi slale poruke i bile zainteresovane za mene od 14. godine. Tada sam počela o tome da razmišljam, ali sam bila premlada da bih započinjala karijeru. Prošle godine sam se upisala na časove Catwolk kod Mladena Todorovića i tada sve počinje”, otkrila je ona.
630 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 16.01.2017. 15:20h

Crnogorska manekenka Jovana Butorović, modelingom se bavi nešto više od godinu dana, ali je već poznata u regionu i to zahvaljujući ulasku u finale rijaliti emisije “Adria's Top Model”, koja je pandan američkoj verziji “America's Next Top Model” u kojem se 20-ak djevojaka bore za ulazak u svijet mode.

U intervjuu za “Vijesti”, 17-godišnja Nikšićanka, pričala je o tom takmičenju, kao i o angažmanima koje je imala u Podgorici, a na početku razgovora otkrila je više detalja o sebi.

“Za sada se bavim samo manekenstvom. Pored toga, bavila sam se i odbojkom dvije godine, ali sam zbog škole i drugih obaveza morala da odustanem”, kaže ona.

“Takođe, odmalena volim da crtam i maštala sam da jednog dana budem slikar, jer veoma volim umjetnost”, nastavlja Butorović, a zatim objašnjava kako se zainteresovala za modu.

“Mnoge agencije su mi slale poruke i bile zainteresovane za mene od 14. godine. Tada sam počela o tome da razmišljam, ali sam bila premlada da bih započinjala karijeru. Prošle godine sam se upisala na časove Catwolk kod Mladena Todorovića i tada sve počinje”, otkrila je ona.

Za razliku od velikog broja djevojaka koje naglašavaju da im je manekenstvo samo hobi, Jovana ipak odgovara da ima ambicije koje podrazumijevaju profesionalnu karijeru.

“Naravno da planiram da se manekenstvom bavim profesionalno. Do sada je to bio hobi, ali tek sam na počeku i to za mene postaje profesija”, nagovještava Nikšićanka, koju su ljubitelji mode u Crnoj Gori zapazili na manifestacijama poput Fashion Week Montenegro i Fashion Connection.

“Radila sam revije Nataše Pejović, Bojane Jovetić, Sanje Matijević, Igora Todorovića, Snežane Dakić, Ivane Murišić... Bila sam prvo lice kolekcije Nataše Pejović na Fashion Connectionu, kada sam nosila njene haljine”, pohvalila se ona, a zatim istakla da je upravo ova kreatorka njena omiljena.

“Od crnogorskih dizajnera najviše mi se dopadaju modeli Nataše Pejović, zatim Ivane Murišić i Dejane Lukić, a sviđa mi se i rad srpske kreatorke Biljane Tipsarević”, priča ona.

Ipak, Butorović je postala poznata i u regionu zahvaljujući učešću u rijaliti takmičenju Adria's Top Model, gdje su se pored nje, među 15 učesnica našle i Jana Vučinić iz Pljevalja, Mila Volović iz Budve i Irena Šćepanović iz Herceg Novog.

Međutim, do finala je pored još četiri djevojke, iz Crne Gore došla jedino Butorović, koja će pokušati da osvoji titulu top modela do 19. januara kada je na srpskom kanalu Pink zakazano proglašenje pobjednice.

“Na učešće me je nagovorio moj 'učitelj' i veliki prijatelj Mladen Todorović. Prijavila sam se i bez problema prošla dalje u takmičenje”, kaže ona i dodaje da joj je konkurencija jaka, naročito u finalu.

“Bilo je dosta nesuglasica među učesnicama, ali ja se nijesam miješala, u takmičenje sam ušla sa ciljem da pobijedim kao i svaka djevojka, ali to ne znači da treba da se svađam kako bih se istakla i napravila šou. Ako vrijedim to će se vidjeti i bez toga”, tvrdi ona.

Snimanje u Ribarskom selu nije uspjelo, jer nijesu umjele da zarone

Kao najinteresantniji fotošuting koji je imala u okviru emisije, Nikšićanka izdvaja ona koji su snimali na lokaciji Ribarsko selo.

“Izazov je bio da zaronimo i ispod vode i pravimo poze. Nažalost, bio je bezuspješan, jer djevojke nisu umjele da zarone, osim Milice Vranjoković i mene, pa slike nisu odrađene”, prisjetila se ona.

“Za finale očekujem da će biti puno adrenalina i pozitivne energije. Nadam se da ću ući u top tri, ostalo je na žiriju i voljela bih da osvojim prvo mjesto”, ispričala je ona, dodajući da se nada da će to biti prekretnica u njenoj karijeri.

Galerija

Bonus video: