MONTENEGRO FASHION WEEK

Modeli inspirisani gejšama i nježnost u pastelnim bojama

“Nježnost i romantičnost se može vidjeti kroz pastelne boje i čipku, a kombinacija sa perjem i cirnkonima omogućava ženi da bude unikatna”, ističe kreatorka, koja je objasnila i zašto među modelima preovladava bijela boja.
2 komentar(a)
Ažurirano: 15.02.2019. 10:12h

Tokom prve večeri modne manifestacije Mercedes benz Fashion Week Montenegro, koja se sinoć održala u podrumu vina Šipčanik, publika je imala priliku da pogleda kolekcije crnogorskih dizajnerki Jelene Roganović – Đurić, Marte Miljanić, srpske kreatorke Jovane Petković i brenda OVS.

Manifestaciju je otvorila Miljanić, koja je za tu priliku pripremila kolekciju inspirisanu gejšama.

“Ja sam nacrtala oko 130 modela, a od njih je trebalo da izdvojim deset do 15 najboljih koje bih mogla da uklopim u cjelinu, a onda dolazi na red organizacija sa šnajderkama”, priča za Vijesti Miljanić.

“Moje šnajderke su meni ovo veoma sporo radila, jer kod njih šiju i Ines Janković i mnogi drugi dizajneri, a i sezona je kada svi prave kolekcije. Iz tih razloga sam morala da skratim broj modela i svedem kolekciju na devet”, objasnila je ona i dodala da ipak neće proširivati postojeću liniju, jer uvijek iz “jedne priče prelazi u drugu”.

“Jedino čime nisam zadovoljna je vezano za izlaz modela, jer par kreacija nije stojalo onako kako bih ja željela, ali djevojke su bile ok”, istakla je Miljanić.

Nakon nje prisutni su uživali u kreacijama Roganović – Đurić, koja je za izradu haljina koje inače iziskuju lepršave materijale koristila kožu.

Na pitanje kako je došlo do te zamisli, ona je odgovorila:

“Ne znam to je valjda posao dizajnera, da uvijek prikaže nešto novo i drugačije”, kazala je ona, dodajući da je veoma zadovoljna reakcijama publike na premijerno prikazivanje njene linije.

Zadovoljstvo organizacijom nakon revije nije krila ni Jovana Petković, ali ipak nije željela da komentariše premijeru kolekcije.

“Najviše volim kada se sve završi da pogledam snimak revije. Onda mogu da kažem da li sam potpuno zadovoljna...”, kazala je Petković, čija kolekcija nosi naziv “Loved by You”, a inspirisana je voljenom ženom.

“Nježnost i romantičnost se može vidjeti kroz pastelne boje i čipku, a kombinacija sa perjem i cirnkonima omogućava ženi da bude unikatna”, ističe kreatorka, koja je objasnila i zašto među modelima preovladava bijela boja.

“Žena koja je voljena možda planira i neki svoj poseban momenat, možda je u pitanju svadba ili nešto drugo... Dosta radim haljine za mlade, deveruše i kume, a bijela boja je ona koja će uvijek biti u trendu i tu nema greške”, rekla je ona.

Drugo veče crnogorske Nedjelje mode održaće se u subotu, 25. aprila u Delta Cityju, kada će svoje radove predstaviti modni fotografi, dok je završno veče zakazano za 27. april u Atlas Capital centru.

Galerija