MODA I POSAO

Svakodnevni radni sati u idealnim nijansama

Poslovni sastanak ili cijeli dan “na terenu”? Pred vama je sedam provjerenih predloga za dobre poslovne utiske
182 pregleda 0 komentar(a)
odjeća, garderoba, Foto: Flooks.net
odjeća, garderoba, Foto: Flooks.net
Ažurirano: 12.01.2014. 15:39h

Ono čega često nismo svjesni u svakodnevnom oblačenju jeste izbor adekvatnih boja za dobar radni odnos. Ovo može biti zahtjevan zadatak. Zavisno od poslovnog ambijenta izbor odjeće se mijenja, njene boje, materijali, elegantni komadi ili opuštene varijante. I sve to uslovljava da li će vas neko potražiti sledeći put ili ne. Utisci – površni, prvi na susretu, naizgled naivni, ali suštinski važni. Jasno vam je da stvar nije za potcjenjivanje.

Poslovni sastanak ili cijeli dan u komunikaciji sa ljudima “na terenu”? Pred vama je sedam provjerenih predloga za dobre poslovne utiske. Dama za primjer je Olivija Palermo. Stilizovana bez mane i nosi svih sedam – dobitnih.

Navy blue ili mornarsko plava je aktuelna poslednjih sezona i jedna od pogodnijih boja za svih osam radnih sati. Nekima plava može da izgleda dosadno, ali ona uliva povjerenje, stabilnost, lojalnost. Uparite navy blejzer sa istom nijansom potpetica ili klasičnu suknju do koljena i tokom cijelog dana uživaćete udobnost.

Crna nije boja? Nikada je ne potcjenjujte. Njene čari se svakodnevno otkrivaju. Crna boja je najbolji prijatelj za kancelariju i možda jedini izbor za varijantu “uvijek”.

Uvijek se može izabrati stilizovani tekstil, drugačija tekstura, nesvakidašnji kroj. Ali nemojte nositi malu crnu haljinu na posao!

Mnogo je drugih ukrasnih detalja koji se nude za kombinaciju na jednostavnoj osnovi tamnog tona. Posao nije večernji izlazak da bi izgledale izazovno ili privlačno.

Prikažite hrabrost, samopouzdanje, odgovornost. Crna progovara za vas.

Ako ste umorni od bijele, bež je idealna i neutralna boja za nošenje. Simbolizuje jednostavnost i podstiče lakšu komunikaciju. Ova boja nije zastrašujuća ili neukusna, pa u njoj možete izgledati otmeno i drugu stranu uvjeriti u svoju profesionalnost istovremeno. Ona je nenametljiva, ali prijatna i ženstvena.

Bijela je neizostavan izbor gdje god idete, uključujući i radno mjesto. Ona se uklapa uz sve. Bijela košulja je aktuelna u svim sezonama, sa njom nema greške. Noseći bijelu boju, pojačaćete sigurnost u sebe, postići usmjerenost i koncentrisanost, odati urednost. A sve to ljudi u susretu vrednuju kao prijatno i profesionalno odnošenje prema sebi i drugima.

Crvena boja je prava boja za kancelariju ako znate da je uklopite i iskoristite na pravilan način, i tu je linija između uspješnog i lošeg tanka! Ako nosite drečeću nijansu ili je nosite u kontinuitetu, dosadićete.

Takođe, nemojte je kombinovati pretjerano sa crnom jer ćete ostaviti mračan i dramatičan utisak, a to na poslu svakako ne želite! Dovoljan je jedan komad u ovoj boji, pa izaberite: kratke cigaret pantalone, potpetice, kardigan ili bolero, lak za nokte i tašna tandem ili jednostavno – duga suknja?

Sa crvenom dobićete i profesionalan i modni izraz, ali i dalje konzervativan, u skladu sa obavezom. Crvena može simbolizovati hrabrost, liderstvo i postojan stav. Prije nego je izaberete, razmislite da li ste je pravilno uključili uz ostale sadržaje.

Braon – boja koju osuđuju na monotoniju. Ali ovo je druga neutralna boja idealna za poslovni outfit. Ona ima drugačiji pristup od crne, slične prednosti u suprotnom smjeru. Braon je profesionalac među bojama jer se odlično transformiše uz odabrani nakit ili dezeniranu košulju ispod kardigana ili visoke pete u paru sa tašnom. Razmislite!

Kaki boja pomalo zvuči čudno. Od svih naziva, ona je dobila nezasluženi “kaki”, a misli se na boju koja varira između braon, drap i bež. Poslednja na listi, ali ne i manje važna, ukazuje na pristupačnost, otvorenost, ali i konkretnost. Komunicira sa skoro svim bojama, aksesoarom. Ima umirujući ton i njena blagost povoljno djeluje na okolinu. Drugi komad izaberite u šari kako biste je “razbudili”.

Iako nježna nijansa, ona zna da dominira u cjelokupnom izgledu

Koju boju vi birate za poslovni dan?

Preporučujemo za Vas