svijet mode

Zelene nijanse su apsolutni hit ove godine

Tonovi zelene boje viđeni su na proljećnim kolekcijama za ovu godinu kod Valentina, Dolče, Marni i drugih
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.01.2013. 14:06h

Zelena je boja koja će u 2013. godini inspirisati svijet mode, dekoracije, ljepote, ali i cvjećare, gastronomske stručnjake i sva preduzeća koja su u vezi sa potrošnjom.

Kao i svake godine, američki Panton Kolor Institut, specijalizovan za boje, određuje boju godine. Odluka se donosi na osnovu trendova u industriji dizajna, tako da je to ovoga puta zelena. Dakle, gledaćemo svijet u zelenom, piše francuski Parizijen.

Smaragdna već osvaja garderobu, posuđe, namještaj, pa i automobile. Tonovi zelene boje viđeni su na proljećnim kolekcijama za ovu godinu kod Valentina, Dolče&Gabana, Marni i drugih brendova.

Nakon narandžasto-crvene boje u 2012. godini, ovo je jedna mirnija boja koju stručnjaci opisuju kao nježnu, svježu, sponatnu i prirodnu, koja nosi različita značenja, simbolišući vjeru, ali ponekad i sujevjerje. Neki će je zato preporučivati i protiv zle sreće. Na televiziji se, takođe, snažno savjetuje oblačenje u zeleno.

Zelena boja sa svim svojim nijansama, od smaragdne, maslinaste nijanse žada do tamnozelene, je odlična za godinu pred nama, ističe list, jer, prije svega, simbolizuje nadu i mladost. Podstiče osjećaj blagostanja, ravnoteže i haromonije, ali isto tako asocira i na ekologiju.

Zelena je najprisutnija boja u prirodi, ljudsko oko je vidi najviše od svih drugih boja iz spektra, podsjeća Leatris Ajzman, izvršni direktor Panton Kolor Instituta.

Galerija

Preporučujemo za Vas