SVESTRANA

Klaudija Šifer u dizajnerskim vodama

Klaudia Šifer, koja se uprkos poodmaklim godinama, ali samo kada je riječ o manekenkama, još uvijek dobro drži pamtimo po snimkama - kao i njenu kolegicu Evu Herzigovu - na kojima su pozirale gotovo nage i u poodmakloj trudnoći.
154 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.03.2011. 18:43h

Klaudia Šifer, manekenka svjetskog glasa, debitovaće uskoro i kao modna kreatorka. Njemica koja je godinama uspjela da se održi u samom vrhu svjetske mode predstaviće zbirku svoje odjeće koju je sama osmislila i dizajnirala, a namijenila ju je ženama koje vole modu i lijepo a uvijek su u raskoraku sa vremenom i obavezama.

- Baš poput mene, poručila je Šifer, žele biti sređene, a nemaju dovoljno vremena da se posvete sebi, prenosi PourFemme-, prenosi dalje.com.

Njemački supermodel gledajući godinama iznutra kako radi modna industrija - kreiranjem i lansiranjem svoje modne linije svrstala se među svoje kolegice koje su se okušale, a neke i uspjele u svijetu modne industrije poput Kejt Mos ili ruskog modela Natali Vodianove.

Klaudia Šifer, koja se uprkos poodmaklim godinama, ali samo kada je riječ o manekenkama, još uvijek dobro drži pamtimo po snimcima - kao i njenu kolegicu Evu Herzigovu - na kojima su pozirale gotovo nage i u poodmakloj trudnoći. Šifer je svojevremeno, dok je nosila njamlađe dijete, izjavila kako joj trudnoća toliko prija da bi ‘najradile stalno bila trudna’. Govoreći o razlozima zbog kojih je kreirala svoju modnu liniju lijepa Njemica je rekla:

- Ponekad imam samo 15 minuta da odaberem šta ću obući, a sve to nakon što obućem i spremim djecu za vrtić i školu. Ostaje mi toliko malo da se dovedem u red, a u tom danu me čekaju zahtjevni poslovi. Ne želim da budem neuredna, ni preobučena, ni preseksi, a ipak ni potpuno casul.Čizme i traperice ne prolaze baš uvijek, šalila se Klaudia i odlučila je da kreira liniju odjeće koja bi zadovoljila sva tri kriterijuma žena; da budu elegantne, komotno odjeve i seksi.

- U mojoj odjeći moći ćete na poslovni sastanak, ručak sa prijateljicama ili i u nabavku namirnica za porodicu na putu kući - kaže supermodel.

-Prije nego što sam počela da dizajniram znala sam kako modna industrija izgleda iznutra, ali ništa više od toga. Sve ostalo naučila sam uz put, putem pokušaja i greške-

Modni znalci znatiželjni su i nestrpljivi da vide kreacije slavne Njemice s potpisom ‘designed by Claudia Schiffer’, Neki joj čak predviđaju i uglednu karijeru kao dizajnera, a neki je upoređuju s pokušajem Viktorije Bekam koja se takođe okušala u modnim vodama.

Preporučujemo za Vas