UČESTVOVALA NA NEDJELJI MODE

Nina Dulović predstavila modele u Parizu: Pohvale su vjetar u leđa da budem još bolja

"Moj cilj je da se osjeti ‘Divlja ljepota’, energija, snaga i ponos koje nosim iz svojih korijena i moje Crne Gore", kaže kreatorka
1213 pregleda 0 komentar(a)
Model Nine Dulović, Foto: Privatna arhiva
Model Nine Dulović, Foto: Privatna arhiva

Crnogorska modna dizajnerka Nina Dulović, prvu kolekciju predstavila je prije nešto više od godinu dana na crnogorskoj Nedjelji mode, a nakon toga svoje radove prikazala je i pred sarajevskom publikom. Ubrzo je dobila poziv da svoju kolekciju predstavi i u jednom od najvećih centara mode, na Fashion Weeku u Parizu, pa je za tu priliku pripremila posebne modele.

O tome kako je došlo do predstavljanja na prestižnoj Nedjelji mode u Francuskoj, 3. oktobra, kakve utiske nosi sa te manifestacije, te koga od svjetskih kolega sa kojima je dijelila pistu izdvaja, Dulović je pričala za “Vijesti”.

“Predsjednik Modne komore Crne Gore Srđan Lubarda je poslao poziv za učešće kreatorima u Crnoj Gori. Nakon toga smo slali svoje modele na uvid i uslijedio je i zvanični poziv od Svetlane Horvat kao glavnog organizatora, koji sam naravno sa velikom radošću i ponosom prihvatila”, objašnjava dizajnerka na početku razgovora kako je došlo do prilike da predstavi svoje kreacije u Parizu, a zatim otkriva svoje utiske.

Nina Dulović
Nina Dulović(Foto: Privatna arhiva)

“Fascinantno je biti dio jednog takvog događaja. Organizacija je bila besprekorna što se i moglo očekivati s obzirom na to da je to svjetski centar mode”, istakla je ona, dodajući da su brojni regionalni, ali i inostrani mediji ispratili njen debi u Parizu.

“Zaista mi je velika čast što sam predstavila inostranom tržištu, kako svoj rad, tako i svoju zemlju. To je medijski veoma propraćen događaj i drago mi je što sam od svih dobila pozitivne kritike”, pohvalila se ona.

“Riječi pohvale od organizatora, učesnika tako i od inostranih medija su mi ujedno vjetar u leđa da u predstojećem radu budem još bolja”, smatra Dulović, koja otkriva i šta je pripremila za tu priliku, te šta joj je bila inspiracija prilikom rada.

Model Nine Dulović
Model Nine Dulović(Foto: Privatna arhiva)

“Inspirisana divljom i nevjerovatno raznolikom ljepotom svoje zemlje trudila sam se da je preslikam u svakom od 16 modela kroz razne stilovei varijacije materijala. Moj cilj je da se osjeti ‘Divlja ljepota’, energija, snaga i ponos koje nosim iz svojih korijena i moje Crne Gore”, objasnila je modna dizajnerka.

Kako kaže, na ovoj kolekciji je radila više od šest mjeseci, a otkriva i da li će biti predstavljena još negdje.

“Bilo je dosta neprospavanih noći, jer je većinom zastupljen ručni rad koji iziskuje veliku koncentraciju i vrijeme. Kolekcija je specijalno namijenjena za Fashion Week u Parizu”, ističe ona, a potom nabraja materijale koje je koristila pri izradi.

“Kako sam već navela kolekcija je izrazito raznolika. Od materijala zastupljena je svila, saten, štras, čipka, perje... Jedan od modela je veliko izazvao oduševljenje, a predstavlja orla raširenih krila koji je ujedno simbol naše zastave”, dodaje ona. “Naravno da je plava boja bila veoma zastupljena, jer kako mi u Crnoj Gori volimo da kazemo: ‘Nigdje nebo nije tako plavo’”, odgovara ona.

S obzirom na to da je učestvovala na jednom od najvažnijih modnih događaja u svijetu, Dulović je otkrila koliko je imala vremena da isprati revije ostalih dizajnera, te ko je na nju ostavio najbolji utisak.

“Istog dana sam izlagala modele kada i prestižna kreatorka Agata Ruiz de la Prada i zaista mi je velika čast što sam je upoznala. Ostavila je na mene veoma jak utisak i kao čovjek i kao modni kreator”, naglasila je ona.

Preporučujemo za Vas