'MIKROTRENDOVI'

Put do modernog izgleda: Karirani kaput, dvobojne čizme...

Pleteni prsluk, koji u sebi krije zrno nostalgije, još je jedan od mikrotrendova koji se nametnuo za ovu jesen i zimu
2443 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Zimski trendovi mogu biti pomalo predvidljivi. Praktično možete da garantujete da će se tamni cvjetovi vratiti, kao i luksuzne teksture uključujući baršun i saten. Nije da je to problem: riječ je o izborima koji dokazano podnose test vremena, čineći investiranje u njih dobrom idejom.

Ali, pored glavnih, uvijek potoje i 'mikrotrendovi', koji su često izdanci onoga što se vidjelo na pistama visoke mode. Nakon nekoliko mjeseci probijanja i usvajanja od strane modnih entuzijasta, neki modeli se izdvoje i tako se rađa mikrotrend. Oni se mogu uklopiti sa garderobom koju već imate i podariti vam moderan izgled.

odjeća
Ilustracija(Foto: Pinterest)

Jedan od komada odjeće koji se izdvojio među hitovima za ovu zimu je karirani kaput. Svoju trenutnu popularnost ovaj dezen uglavnom zahvaljuje Dior-u koji je ovaj motiv uveliko koristio u svojoj kolekciji za jesen / zimu 2019.

odjeća
Ilustracija(Foto: Pinterest)

Pleteni prsluk, koji u sebi krije zrno nostalgije, još je jedan od mikrotrendova koji se nametnuo za ovu jesen i zimu. Najjednostavnije ih je nositi u kombinaciji sa pamučnom bijelom košuljom.

odjeća
Ilustracija(Foto: Pinterest)

Kada je o obući riječ - u sezoni koju obilježava veliki broj odličnih čizama - istakle su se dvobojne čizme. Jednako efektno izgledaju ako ih obujete uz suknju, kao i ako se odlučite za farmerice ili vrlo moderne kožne pantalone.