Polo haljina: Hit ljetnje sezone za sve prilike

Polo haljina pojavila se tokom 70-ih, kada su žene već mogle da priušte da pokažu u društvu gole noge

6357 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Ovog proljeća polo majice su ponovo postale popularne, a u međuvremenu „oživio“ je i trend polo haljina.

foto: Pinterest

Karakteristične majice sa malom kragnom i nekoliko dugmića pojavile su se krajem 19. vijeka, bile su namijenjene povlaštenim muškarcima, pored ostalog kao sastavni dio sportske uniforme za igranje tenisa i jahanje. Rene Lacoste, francuski sedmostruki šampion Grand Slam turnira, koji je uniformu za tenis smatrao glomaznom i neudobnom, smatra se začetnikom trendi modernih polo majica, piše Grazia.

foto: Pinterest

Lacoste je tridesetih godina prošlog vijeka razvio polo majice kratkih rukava, mekog okovratnika uz ikonični logo krokodila, koji je postao poznat širom svijeta.

Polo haljina pojavila se mnogo kasnije – kasnih 70-ih, kada su žene već mogle da priušte da pokažu u društvu gole noge. Široku popularnost stekle su zahvaljujući teniserkama koji su se zaljubile u polo haljine jer omogučavaju slobodu pokreta i udobnost.

foto: Pinterest

Ove sezone dizajneri su predstavili sve vrste opcija takvih haljina: odvažne mini dužine, kao u kolekciji Vera Wang, a svoje verzije imali su i Lacoste, Altuzarro, Iceberg, Kate Spade, i Michael Kors i dugi.

foto: Pinterest

U zavisnosti od modela polo haljinu možete nositi na putu do plaže, tokom popodnevnog izlaska, ali i na poslu, ukoliko nemate nikakav strogo poslovni sastanak.

foto: Pinterest

Bonus video: