UZ MALO VJEŽBE

“Nevidljiva” šminka: Ovaj trend koriste mnoge poznate dame

Na primjeru poznatih jasno se vidi da ovakav način šminkanja neuporedivo bolje izgleda od 'teške' šminke koju, eventualno, možete koristiti u posebnim prilikama

14036 pregleda 0 komentar(a)
Emili Ratajkovski, model, Foto: Instagram
Emili Ratajkovski, model, Foto: Instagram

Ne, to ne znači da ćete napolje otići bez šminke, samo ćete koristiti jednostavniju paletu boja, odnosno neutralne boje i prikriti nedostatke koži. Na primjeru poznatih jasno se vidi da ovakav način šminkanja neuporedivo bolje izgleda od 'teške' šminke koju, eventualno, možete koristiti u posebnim prilikama.

foto: Instagram

'Nude' mejkap, poznatiji kao nevidljivi, postao je popularan još početkom 90-tih, kada su se najpoznatiji supermodeli pojavljivali na naslovnim stranama svjetskih časopisa “bez ikakve šminke”, piše Gloria. Odnosno, izgledale su potpuno prirodno zbog toga što su vizažisti koristili boje slične njihovom prirodnom tenu pa se stvarala iluzija da šminke zapravo nema. Ipak, to je samo iluzija jer postoji obilje proizvoda kojima se takav izgled postiže.

Megan Fox
Megan Foxfoto: Instagram

Nude palete šminke sadrže bež, roze i braon nijanse sjenki, rumenila i pudera, a ovakav mejkap posebno je aktuelan ljeti kad je koža preplanula od sunca pa dobije posebnu svježinu. Međutim, pošto ove godine većina zbog epidemije neće 'dobiti boju', preplanuli ten biće moguće postići jedino šminkom, najbolje onom za 'nude look'.

Severina
Severinafoto: Instagram

Da bi se postigao prirodan izgled, potrebno je i malo vježbe. Prije svega, kožu dobro nahranite hidratantnom kremom. Lagani puder tečne teksture nanesite ravnomjerno na lice, potom istaknute djelove, čelo, jagodice, nos, naglasite hajlajterom, a oči “otvorite” bijelom olovkom nanesenom na donji kapak.

Kendall Jenner
Kendall Jennerfoto: Instagram

Potom gornje kapke osjenčite dvjema nijansama tople smeđe sjenke. U braon boji bi trebalo da bude i maskara, koja će dodatno “omekšati” lice. Na usne stavite neupadljivi karmin ili sjaj, bez olovke. I na kraju, dotjerajte obrve. Ako su “nestašne”, dodajte im minimalnu količinu preparata za njegu, a ukoliko su rijetke, pojačajte ih diskretnom smeđom olovkom.