NAJAVLJENI PRVI UČESNICI

Ognjenović, Tepavac i Perić na Nedjelji mode u Podgorici

Iz organizacije su istakli da su u toku pregovori sa još nekoliko modnih kuća i dizajnera
87 pregleda 0 komentar(a)
Nedjelja mode, Foto: Arhiva "Vijesti"
Nedjelja mode, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 01.02.2019. 11:27h

Organizatori crnogorske nedjelje mode pohvalili su se da je interesovanje dizajnera i modnih kuća za učešće na 23. izdanju te manifestacije veliko, te su ovoga puta u mogućnosti da više od dva mjeseca prije održavanja, saopšte prva imena učesnika.

Prema riječima Srđe Lubarde, vlasnika licence za Montenegro Fashion Week, ovog proljeća ljubitelji mode moći će da pogledaju nove kolekcije Suzane Perić i Dragane Ognjenović, koje dolaze u sklopu razmjene sa Serbia Fashion Weekom, ali i Radojke Tepavac iz Crne Gore, koja će se prvi put predstaviti publici.

Srpska modna dizajnerka Suzana Perić, crnogorskoj publici je već poznata, s obzirom na to da se proteklih godina više puta predstavljala na manifestacijama u Podgorici, dok će njena sugrađanka Dragana Ognjenović prvi put prikazati svoje radove u glavnom gradu.

Ona je na modnoj sceni prisutna od 1992. godine, a osim modnim bavi se i dizajnom enterijera, grafičkim dizajnom, vlasnica je restorana, a prošle godine je kreirala i školske uniforme za đake nekoliko srpskih škola.

Pored pomenutih dizajnera, organizatori su najavili i učešće modnih kuća Fantasia di Yeya, Nuelis, Walone Fashion Group i  I&I for kids, iza kojeg stoji Sara Bero, a koja će ovog aprila prikazati drugu kolekciju za djecu, nakon što je u okviru jesenjeg izdanja Montenegro Fashion Weeka imala svoje premijerno predstavljanje.

Kako je tada pojasnila u razgovoru za “Vijesti” na kreiranje garderobe za djevojčice inspirisale su je njene ćerke koje su se tada našle u ulozi manekenki, te da se trudi da kreira odjeću koju bi i njima obukla.

Iz organizacije  su istakli da su u toku pregovori sa još nekoliko modnih kuća i dizajnera.

“Ovogodišnja crnogorska nedjelja mode u organizaciji Nacionalne modne komore Crne Gore planirana je za drugu polovinu aprila, a i ovoga puta pripremamo bogat program. Događaj će biti organizovan na nekoliko lokacija u glavnom gradu, gdje će modne kuće, brendovi i modni dizajneri imati priliku da predstave svoje najnovije kolekcije domaćoj i međunarodnoj javnosti”, piše u saopštenju.

“Podsjećamo, Montenegro Fashion Week je jedina licencirana modna manifestacija u zemlji koja u svom nazivu nosi i ime naše zemlje, što joj svakako daje na značaju. Ovo je prilika za sve modne stvaraoce i one kojima je moda u opisu posla da promovišu svoju djelatnost”, istakli su iz organizacije.