Kako izabrati farmerice: Top savjeti za savršeni model

Unutrašnja etiketa treba da bude čisto bijela. Naime, ako je plava, crvena ili neke druge boje, farmerice će tokom pranja puštati boju

5725 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Farmerice, koje su zapravo najpopularnije pantalone, uglavnom nije tako jednostavno kupiti, ali nekoliko savjeta vam mogu biti od pomoći da pojednostavite stilske 'muke' i pronađete baš one koje želite. U ponudi, naravno, postoji bezbroj modela, koji se razlikuju po boji, nijansi, teksturi, detaljima i kvaliteta izrade.

1. Tekstil će se razvući

Ako su vam farmerice malo uže prilikom isprobavanja, to je idealno, jer će se tekstil malo raširiti. Preuske su tek ako sjednete, pa u njima ne možete da dišete.

2. Dijagonalne linije

Ove linije vidljive su na unutrašnjem djelu, a spoljašnji dio mora biti tamniji od unutrašnjeg, to je dokaz kvaliteta materijala. Ravne i simetrične linije na farmericama znače da su one kvalitetno zašivene i da bi trebalo da vam dobro pristaju. Prilikom odabira modela za probu dobro osmotrite linije koje idu od struka preko zadnjih džepova, zatim simetričnost nogavica, rajsferšlusa… Ako linije nijesu simetrične, neće vam ni dobro pristajati.

3. Bakar, aluminijum, nikl ili mesing

Patentni zatvarač, dugmad i ostali elementi treba da budu izrađeni od metala (bakar, aluminijum, nikl ili mesing). Metalni dijelovi su trajniji i dobri su u kombinaciji s džinsom. Pazite da je patentni zatvarač dovoljno čvrst kad je zatvoren.

4. Držači za kaiš

Idealno je imati pet držača za remen, smještenih na krajevima pantalona, jer ako ih je manje, kaiš će ispadati iz držača, a pantalone će imati drugačiju formu.

foto: Pinterest

5. Džepovi

Džepovi ni trebali da budu proporcionalni veličini bokova. Ako su manji, stražnjica će izgledati veća, a ako su previše rašireni, bokovi će takođe vizuelno dobiti na širini.

6. Boja unutrašnje etikete

Unutrašnja etiketa treba da bude čisto bijela. Naime, ako je plava, crvena ili neke druge boje, farmerice će tokom pranja puštati boju.

7. Kroj struka je bitan

Idealno je nositi farmerice koje imaju prednji dio struka malo niži od zadnjeg, jer je inija oko struka prirodno malo zakrivljena, a ne ravna. Zato je u takvim farmericama i lakše sjedjeti, ne spuštaju se prenisko, piše Brightside.

Bonus video: