Pravilo: Njegujte svoj stil, ali ne dopustite da postane dosadan

Svila je, kažu stroga pravila, jedini materijal koji se može nositi tokom cijele godine

7894 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram/Pinterest
Ilustracija, Foto: Instagram/Pinterest

Uvijek postoje rješenja pomoću kojih možete unaprijediti svoj stil, bez obzira na to za koji ste se tačno odlučili.

U odjeći se morate osjećati moćno

Samouvjerenost je najbolji modni dodatak koji možete “nositi” jer ne postoji atraktivnija i seksepilnija žena od one koja je sigurna u sebe. Ukoliko nosite pravu odjeću, onu koja vam odgovara i u kojoj se osjećate prijatno i atraktivno, ova vam ova stavka nije problem, piše Elle.

stil
foto: Instagram/Pinterest

Atraktivne cipele moraju biti i udobne

Ako u tom posebnom paru cipela ne možete da hodate barem jedan do dva kilometra i već vas na samom početku dana (ili večeri) žuljaju, skidajte ih. Ako vam bol nije dovoljan razlog da se odreknete takve obuće, neka to bude činjenica da šanse da imate dobro držanje u nečemu što vam proizvodi muke, gotovo da ne postoje.

stil
foto: Instagram/Pinterest

Budite vjerni svom stilu

Vaš stil je savršen ako ne odustajete od njega, jer ne postoji vaša druga verzija. Vi ste jedinstvene i, ako ne poželite, nema potrebe da se mijenjate. O.K. je ponekad kupiti neki trendi model, ali držite se svog pečata.

stil
foto: Instagram/Pinterest

Glamurozna večernja kombinacija nije stvorena za dnevne obaveze

Mnoge žene imaju problem sa ovim jednostavnim pravilom. Na poslu ili ručku s prijateljicama ne pojavljujte se u mini kožnoj suknji s uskom majicom i visokim potpeticama koje mame poglede. To pitanje je na samoj ivici nedostatka stila i nevaspitanja.

‘DA!’ eksperimentisanju

Čak i dobar stil može da postane dosadan, ako nikad ne mijenjate ništa. Niko od vas ne traži da mijenjate svoj modni izraz, već samo da u njega “uvezete” neke nove trendove, krojeve i boje. Isprobajte, ništa vas ne sprečava da se ponovo vratite na staro.

stil
foto: Instagram/Pinterest

Ako još uvijek tražite svoj stil, možda vam mogu pomoći sljedeća pravila kombinovanja odjeće:

• Slijedite smjernice uvijek jednog stila. Na primjer, ako nosite strogo poslovni stil, ne priliče vam majice s natpisima.

• Pazite na tkanine i njihovo povezivanje. Nepisano je pravilo da se zimske tkanine vezuju uz zimske, a ljetnje uz ljetnje. Svila je, kažu stroga pravila, jedini materijal koji se može nositi tokom cijele godine.

• Pazite na dužine. Drugi sloj odjeće (što su najčešće i osnovni komadi poput suknji i haljina) mora biti odabran u skladu s građom tijela. Treći sloj – jakne i kaputi kombinuju se tako da jedva prekriju bokove i stražnjicu ili da prate liniju suknji i haljina. Kaputić bi trebao biti 7-10 cm duži ili kraći od linije suknje/haljine. Duge kapute možete nositi uz sve dužine suknji i pantalona.

• Koliko boja nositi? Modno pravilo je da uz 'ne boje', crnu i bijelu, nosite najviše tri boje koje bi trebale da budu iz istog spektra (tople ili hladne).

Naravno, ako igdje, u modi važi: pravila su tu da bi se kršila. Zato se podsjetite prve preporuke koja glasi - samouvjerenost.

stil
foto: Instagram/Pinterest

Bonus video: