Greške zbog kojih možete izgledati neuredno - i ako nijeste

Nikada nemojte dozvoliti da vas vide u javnosti sa iskrzanim lakom. Ovakav izgled noktiju odavaće utisak da ne vodite računa o sebi i svom izgledu

9368 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Linija koja razdvaja loš i dobar izgled i urednost od nemarnost zna da bude opasno tanka. Sljedeće stvari spadaju u najveće greške pa se pobrinite da ih, ni po koju cijenu, ne napravite.

Nepravilno nanošenje pudera

Kada nanosite puder, uništićete iluziju savršenog izgleda ako ga ne nanesete i na vrat. Da biste izbjegli da izgledate kao da nosite masku, obavezno nanesite puder i na ovaj dio tijela.

Preduga kosa

Duga kosa je privlačna i seksi, ali ne treba pretjerivati. Ako je do pola leđa, ona fantastično izgleda, a sve preko te dužine je previše, staromodno i bezukusno, piše minimagazin.info.

Vidljiva olovka za usne

Svi vide gdje su vaše usne pa nema potrebe da ih dodatno naglašavate olovkom tamnijom od boje karmina ili tena kože.

Dotjerivanje u javnosti

Neke stvari ne treba dijeliti sa osobama oko vas. To se posebno odnosi na dotjerivanje. Ako treba da popravite ruž ili želite da se očešljate - radite to iza zatvorenih vrata, a ne pred svima.

Pretjerivanje s bronzerom

Od bronzera bi koža trebala da izgleda preplanulo, ne “prepečeno”. Dodajte samo onoliko koliko je potrebno umjeren sjaj i izgled.

Lak za nokte

Odlučite se da li ćete ga nositi ili ne. Nikada nemojte dozvoliti da vas vide u javnosti sa iskrzanim lakom. Ako ne znate da samoi nalakirate nokte - odustanite. Ovakav izgled noktiju odavaće utisak da ne vodite računa o sebi i svom izgledu.

nokti
foto: Pinterest

Obrve

Morate ih srediti. Lijepo oblikovane obrve će poboljšati ukupan izgled vašeg lica. Ali pazite: pretanke obrve nisu in. Nemojte pretjerivati.

Dugi, uvijeni nokti

Ispolirani, nalakirani nokti srednje dužine izgledaju ultra ženstveno. Čim primijetite da su počeli da se savijaju i uvijaju - vrijeme je za skraćivanje.

Previše našminkane usne

Usne tipa Anđelina Džoli ili Severina izgledaju odlično, ali imajte na umu da ovakav izgled nećete postići, ako nanesete tri karmina odjednom. Za ovakav izgled usnana je ipak potrebna plastična hirurgija.

Solarijum

Vještačka boja kože koju dobijate u solarijumu je opasan način uljepšavanja. Radije koristite preparate za samopotamnjivanje. I, ne pretjerujte sa njima.

Bonus video: