Bajka koju možete da obučete: Nova Šanel kolekcija

Šanel je predstavio novu kolekciju u duhu bajkovitih, seoskih vjenčanja i svaka kombinacija je esencija ženstvenosti, elegancije i nježnosti

5316 pregleda 0 komentar(a)
Sa Šanel revije, Foto: Chanel
Sa Šanel revije, Foto: Chanel

Šanel revije oduvijek plijene veliku pažnju zaljubljenika u modu, a prije dva dana u okviru Nedelje mode u Parizu kreativna direktorka Virdžinija Vijard, naslednica Karla Lagerfelda, predstavila je novu kolekciju za sezonu proljeće/ljeto 2021. godine u veličanstvenoj Velikoj palati.

Šanel
foto: Chanel

Grand Pale u Parizu je izgledao poput romantične scenografije za ljetnje vjenčanje, blistao je u duhu bajkovitih, seoskih venčanja sa juga Francuske.

Šanel
foto: Chanel

Cvjetni lukovi, lampice, elegantne stolice za goste, mnoštvo zelenila i latice ruže po podu savršeno su oslikavale bezbrižnost ljeta i dale uvertiru u zajedništvo koje se vezuje za vjenčanja.

Šanel
foto: Chanel

Šanel je, znajući da zbog pandemije ne može da organizuje veliku reviju, upravo kroz scenografiju koja podsjeća na porodična slavlja dočarao atmosferu bliskosti „Volim velika porodična okupljanja, kad se generacije okupe. To je tako toplo. U Šanelu danas postoji taj duh jer je i Šanel poput porodice", rekla je Virdžinija Vijard.

Šanel
foto: Chanel

Nova kolekcija je ispunjena romantičnim kreacijama, ali i neprolaznom elegancijom - čipkom, tilom, cvijećem, volanima i kostimima od tvida. Inače, dio revije bile su i dobro poznate muze prestižnog brenda - Penelope Kruz, Vanesa Paradi, Lili Rouz Dep...

Šanel
foto: Chanel

Virginija Vijard je inspiraciju pronašla u minulima dobima. Starinski prizvuk osjetio se kroz cijelu kolekciju, a druge zajedničke tačke su poletnost, sloboda i lepršavost.

Šanel
foto: Chanel

Uz odijela od tvida klasičnog kroja, kojem je ljepota dana upravo kroz detalje (ručno šivane perle u delikatne vezove i cvjetne aplikacije satkane od mnoštva bisera i sitnih ukrasa), modeli su nosili lepršave haljine od čipke i muslina, kao i modele obogaćene volanima, šljokicama i mašnama. Naglašena ramena, strogi okovratnici i asimetrija dali su cijeloj priči modernu notu.

Bonus video: