Šta će se nositi ove sezone: Pet modnih favorita

Odijela i djelovi odjeće u nježnim i nijansama podižu vašu ukupnu estetiku i ostaće jedan od najljepših stilova u sezonama koje dolaze

12990 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Dok je za modni svijet prošla godina bila uglavnom tiha, sudeći po smjelim trendovima najavljenim za narednu sezonu, izgleda da se modni svijet prilagodio postojećim okolnostima. Veliki sakoi, zanimljive boje i elegantne maske za lice dominirali su nedjeljama mode. Neke od decenija u kojima je nastajala određena vrsta mode očigledno su odigrale su ogromnu ulogu u modnim preporukama za ovu sezonu.

1. Preveliki sakoi

proljeće 2021.
foto: Pinterest

Ogromni sako nadahnut je stilom 80-ih. Uz pomoć naramenica, ovaj komad odjeće, uprkos veličini, čini figuru skladnom i izdužuje noge. Uparite sako sa pantalonama ravnih nogavica ili kožnim pantalonama za ultra moderan stil. Boje koje odgovaraju ovom trendu su svijetlo plava i neutralne boje.

2. Crne maske za lice

proljeće 2021.
foto: Pinterest

Treba da zaštitite sebe, ali možete to učiniti i tako da izgleda lijepo. Elegantne crne maske za lice odgovaraju skoro svakoj odeći koju možete nositi. Odlučite se za svilenkastu tkaninu za lakše disanje ili odaberite nešto sa ukrasima ako vam se sviđa.

3. Marame za glavu

proljeće 2021.
foto: Pinterest

Uzimajući inspiraciju iz 50-ih i 60-ih, ovaj uglađeni modni trend na cijeni je već nekoliko godina. Marame na glavi štite vašu kosu i dodaju vašoj odjeći završni detalj koji, opet, nije pretjeran. Izaberite svilenkasti dizajn sa cvjetnim motivima ili složenim uzorcima ili ga pojednostavite štampanim slovima. Kada stilizujete ovaj dodatak, tkaninu možete umotati ispod brade u labavi čvor ili je pustiti da visi sa zatiljka. Ako vam se marama ne nosi na glavi, stavite je oko vrata ili da visi iz torbe.

4. Pastelni tonovi

proljeće 2021.
foto: Pinterest

Još jedan trend koji je nastavio da dominira ove godine su pastelni tonovi. Ove boje su savršena opcija za ljeto i odgovaraju širokom spektru nijansi kože. Izaberite odijelo u boji mente ili lavande - još bolje, nosite ove boje istovremeno. Odijela i djelovi odjeće u nježnim i nijansama podižu vašu ukupnu estetiku i ostaće jedan od najljepših stilova u sezonama koje dolaze.

5. Stajling u žutoj i svijetlo smeđoj boji

proljeće 2021.
foto: Pinterest

I ovaj trend dolazi iz prošlosti, žuta i boja kamilje dlake bile su popularne tokom 70-ih. Ova suptilna, ali laskava kombinacija može biti najzanimljiviji izgled koji ćete probati ove sezone.

Bonus video: