Pet modela: Suknje kakve će se nositi ovog proljeća

Ništa u modnom smislu ne sugeriše dolazak proljeća poput cvjetnog uzorka na odjeći

27420 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Proljeće se uveliko bliži - vrijeme je za laganiju odjeću - a kada stigne takvo vrijeme do punog izražaja dolaze suknje. Ovih nekoliko verzija mnogima omiljenog komada odjeće vodiće glavnu riječ.

Mini suknje A-kroja

suknje
foto: Pinterest

Kada je riječ o suknjama, jedan od glavnih nadolazećih trendova predstavljaju minijaturni modeli A-kroja po uzoru na modele kakvi su se nosili 90-ih godina i početkom milenijuma. Da je riječ o izuzetno popularnim verzijama suknji, osim ponude na policama trgovina, dovoljno govore stajlinzi poznatih zaljubljenica u modu. Najčešće ih nosr uz ravnu obuću kako bi istakle noge.

Suknje na preklop

suknje
foto: Pinterest

Takozvane suknje na preklop ističu se svojim sofisticiranim izgledom i laskaju gotovo svim tipovima ženske figure. Kako bi u potpunosti istakle njihov dizajn, žene posvećene modi najčešće ih nose u kombinaciji s upasanim košuljama, pletivom i laganim majicama.

Suknje od vještačke kože

suknje
foto: Pinterest

Odjevni komadi od kože posljednjih sezona uvjerljivo dominiraju modnom scenom, a ovaj materijal luksuznog izgleda nije zaobišao ni svijet suknji. Sudeći po ponudi na, najpoželjnije kožne suknje u narednim mjesecima postat će mini suknje i modeli plisiranog kroja. Modni stručnjaci sugerišu da pri odabiru kožne suknje birate modele koji će suptilno naglasiti figuru.

Suknje ukrašene cvjetnim uzorkom

suknje
foto: Pinterest

Ništa u modnom smislu ne sugeriše dolazak proljeća poput cvjetnog uzorka na odjeći. Nećete pogriješiti ako u svoju kolekciju u ormaru uvrstite model upečatljivog cvjetnog uzorka. Svoje cvjetne suknje poznate zaljubljenice u modu najčešće kombinuju s gornjim komadima odjeće u neutralnim bojama, a nerijetko se upuštaju i kombinovanje nekoliko uzoraka.

Plisirane suknje

suknje
foto: Pinterest

Iako su unazad nekoliko godina bile aktuelne, plisirane suknje imaju sve veći broj poklonica. Mogu se nositi uz raznu odjeću i obuću, u zavisnosti o tome kakav stil želite da postignete. Ako zbog bogatih nabora pomislite da plisirana suknja i nije tako laskava krpica, razmislite ponovno.

Ona može i te kako laskati tijelu, ponajprije zahvaljujući kroju koji naglašava struk, čime ga vizuelno stanjuje, a ovaj utisak možete pojačati uz dodatak kaiša ili upasane majice ili košulje.

Bonus video: