Nakon pola vijeka: Ova vrsta obuće ponovo je hit

S obzirom na to da im je potpetica često niska, nameću se kao praktični izbor za obavljanje svakodnevnih obveza. Ali, za naglašeni fashion trenutak, posegnite za modelima s debelom, visokom potpeticom

15628 pregleda 2 komentar(a)
Klompe modne kuće Hermès, Foto: Pinterest
Klompe modne kuće Hermès, Foto: Pinterest

Pitanje - volite li klompe - aktuelno je jer ćemo ih, sudeći po modnim pistama i street style fotografijama, u 2021. godini teško izbjeći. One ove sezone stupaju na scenu sviđalo vam se to ili ne i sigurno ćete ih često viđati u proljećnim i ljetnim modnim kombinacijama.

Hermes
Hermesfoto: Pinterest

Klompe su bile veoma popularne sedamdesetih i početkom osamdesetih, a onda su uglavnom nestale i pretvorile se u kategoriju obuće za 'do ispred kuće'. Zato ih vjerovatno teško možete povezati s modernim izgledom, ali klompe ne izgledaju nužno loše. Štaviše, neki od novih modela izgledaju jako šik - na svoj način.

obuća
foto: Pinterest

Od modne kuće Hermès koja ih je predstavila kao dio nove kolekcije za 2021., pa sve do street style zvijezda i modela poput Else Hosk - svi najavljuju novu modnu eru klompi koje izgledaju baš stilizovano.

obuća
foto: Pinterest

Trenutno najpopularnije dolaze u duhu boho stila i zrače estetikom sedamdesetih godina, koja je obilježila neke kolekcije, pa samim tim i aktuelne trendove pa ih lako možemo zamisliti uz maksi haljinu s uzorkom i prsluk od teksasa, ali i uz pantalone ili farmerice baš kao što ih je nosila Alexa Chung, piše Gloria Glam.

obuća
foto: Pinterest

Osim Hermèsa, model kuće koji zrači francuskim šikom je onaj iz ponude Chanela, izrađen od kože, a klompe nudi i Isabel Marant, ali i high street kuće poput Uterqüea i Zare.

obuća
foto: Pinterest

Najčešće ih u novim verzijama krase nitne, životinjski uzorak poput kravljeg ili pak cvijeće. S obzirom na to da im je potpetica niska, nameću se kao praktični izbor za obavljanje svakodnevnih obveza. Ali, za naglašeni fashion trenutak, posegnite za modelima s debelom, visokom potpeticom.

Bonus video: