Tri modne greške: Zbog njih ćete izgledati starije

Samo vam se čini da ćete vrećastom odjećom prikriti neželjeni višak, a u stvarnosti ćete izgledati deblje i starije

9176 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Greške u odijevanju mogu učiniti da sebi bespotrebno dodajete godine. Osim što vaša odjeća treba da odgovara vašoj figuri, pripazite na sljedeće tri stvari:

1. Nošenje starog grudnjaka

Nijedna kriza ne može biti izgovor za nošenje grudnjaka od prije desetak godina. Ne samo da više nema svoju osnovnu funkciju, nego vam je vjerojatno i veličina neodgovarajuća, a materijal je izgubio snagu i oblik. Loš grudnjak u znatnoj mjesri može uticati na vaše držanje, a ono ima veze s godinama. Zato posjetite trgovinu s donjim vešom u kojoj će vam profesionalna osoba odrediti pravu veličinu grudnjaka i odaberete neki dobar model. U njemu ćete se uspravnije držati i izgledati mlađe.

2. Odjeća blijedih nijansi

Odjeća koja u sebi ima sivi podton nešto je što bi svaka žena trebala da pažljivo koristi. Upravo ta nijansa, kažu stručnjaci, dodaje godine licu i čini ukupni izgled – ispranim. To se posebno ističe što je boja bliža licu, dakle – ne nosite marame ili šalove u tim nijansama. Ne preporučuju se ni sljedeće nijanse: svijetloljubičasta, prašnjavo roza i blijedo siva. Naravno, ne morate ove boje potpuno izbaciti iz svoje garderobe, samo ih držite dalje od lica.

9. Nošenje vrećaste odjeće

Čak i ako imate 'šlauf' oko stomaka, a bedra su vam šira nego što bi željeli, nemojte se truditi da to sakrijete ispod vrećaste odjeće. Samo vam se čini da ćete tako prikriti neželjeni višak, a u stvarnosti ćete izgledati deblje i starije. Umjesto toga, potražite odjeću koja će skladno pratiti liniju vašeg tijela - ne preusku, ali ne ni preširoku.

Bonus video: