Prijeko potrebna vedrina: Cvijeće se nosi baš na svemu

Ukoliko su vam cvjetna haljina ili sandale prevelik izazov, uvijek ostaje mogućnost da cvijeće ponesete na suknji ili torbi

9083 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Sa prvim zracima sunca ‘procvjetala‘ je i odjeća, a cvjetni motivi nose se od glave do pete i u svim prilikama. Ako je neko pomislio da će proljećna sezona proći bez cvjetnih uzoraka, prevario se. Aktuelne kolekcije prepune su modela sa motivima raznog cvijeća, među kojima svaka žena može pronaći ono što joj se sviđa u skladu sa ličnim stilom odijevanja.

valentino 2021.
valentino 2021.foto: Pinterest

Dok su, naime, u određenim istorijskim razdobljima u trendu bile pojedine vrste cvijeća - u staroj Grčkoj su prevladavali zumbul, timijan i ruzmarin, u renesansi ljubičice, jagorčevine i ljiljani, u baroku egzotično cvijeće, a u rokokou lale, karanfili i ruže - savremene kolekcije obuhvaćaju sve te vrste, jer su se dizajneri u većoj mjeri nadahnuli određenim stilovima, a manje istorijskim epohama, piše Gloria.

Oscar de la Renta
Oscar de la Rentafoto: Pinterest

Za žene koje vole tamnije boje tu je cvijeće štampano je na crnim ili tamno plavim tkaninama.

odjeća
foto: Pinterest

Takva se odjeća dobro slaže sa širokim kaiševima, srnim torbamka i robusnom obućom.

odjeća
foto: Pinterest

Potpuna suprotnost ovom mračnom romantizmu su lepršave haljine svijetlih boja podloge i uzorka.

odjeća
foto: Pinterest

Žene ekstravagantnog stila biće oduševljene odjevnim predmetima jarkih boja i predimenzioniranih cvjetnih motiva kakve kreira Pierpaolo Piccioli, kreativni direktor kuće Valentino. Dodatna ekstravagancija viđena je na Blumarine sandalama.

odjeća
foto: Pinterest

Ukoliko su vam cvjetna haljina ili sandale prevelik izazov, uvijek ostaje mogućnost da cvijeće ponesete na suknji ili torbi.

Dior 2021.
Dior 2021.foto: Pinterest
odjeća
foto: Pinterest

Bonus video: