Lako je mršavicama: Kako biti u trendu i sa viškom kilograma

Ako imate puniju figuru, to zaista ne mora da znači da treba da nosite dosadnu odjeću

9203 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: PInterest
Ilustracija, Foto: PInterest

Iako tu i tamo ima nekih iskoraka, modne linije i dalje su daleko od realnosti kada je o proporcijama ženskog tijela riječ. Žene koje su krupne ili imaju višak kilograma zaista imaju znatno suženije modne uzbore. Međutim, pod teretom fotografija mršavih manekenki i fotošopiranih ljepotica, ponekad izgleda kao da i same odustaju od mode. A za tim, jednostavno, nema potrebe.

Ako imate puniju figuru, to zaista ne mora da znači da treba da nosite dosadnu odjeću, koja će prekrivati u potpunosti vaše tijelo. Ne morate ništa tako grčevito da krijete i postoji način da pratite trendove. Noseći ono što zaista odgovara vašem obliku tijela, modele koje će ono najbolje iznijeti na vidjelo.

odjeća
foto: PInterest

Zaboravite na utapanje u crnu boju, jednostavno zaboravite na slijepa pravila koja čine da se osjećate gore u sopstvenoj koži. Najbolji način da se osjećate dobro i da određenu odjevnu kombinaciju nosite sa samopouzdanjem jeste prvenstveno da vam bude udobno, a opet da nije suviše monotono. Imajte na umu samo jednu stvar: lijep izgled nema nikakve veze sa konfekcijskim brojem koji nosite, piše wannabemagazine.com.

Odgovarajuće donje rublje

Ovo je prvo pravilo kojeg se morate držati - pronaći odgovarajuće donje rublje koje će vam zaista pristajati sjajno. Odgovarajući grudnjak i gaćice učiniće i da ostatak garderobe bolje prione na vaše tijelo, a daće vam i određenu dozu samopouzdanja.

Nosite panatlone sa ravnim nogavicama

odjeća
foto: PInterest

Većina punijih žena pomalo je zbunjena kada je u pitanju tip pantalona i farmerki koje njima odgovaraju. Zaboravite na razne modele koji se reklamiraju kao oni koji sužavaju, jedini pravi izbor za vas su panatlone sa ravnim nogavicama.

Nosite odjeću sa visokim strukom

odjeća
foto: PInterest

Nije važno da li najčešće nosite pantalone, suknje ili haljine, uvijek birajte visok struk i nećete pogrešiti. Ovakav struk učiniće da vaše obline izgledaju bolje i neodoljivo. Ukoliko imate par stvari sa niskim strukom njih kombinujte sa dužim majicama.

Pencil suknja i haljina su obavezene

Ovo jednostavno morate imati u svom ormanu. Haljine i suknje pencil kroja učiniće vas vizuelno tanjim i na vidjelo će iznijeti ono najbolje iz vaše figure. Takođe, mogu da se kombinuju i za posao i za izlazak.

Ignorišite veličinu odjeće

To je samo broj, a ono što je bitno je kako taj komad izgleda na vama i koliko vam odgovara ta veličina. Ne stidite se da kupite broj veće pantalone, jer će vam ljepše stajati.

Prestanite da se krijete i 'izvinjavate'

odjeća
foto: PInterest

Počnite tako što ćete dodati malo boje u vaše odjevne kombinacije. Nećete izgledati ništa mršavije u crnom, a deblje u nekoj veseloj boji.

Veće nije bolje

Punije žene misle da će, ako komad odjeće nije uzak, djelovati mršavije. Neće. Ne nosite preusko, ali mora da vam bude taman. Ako nijeste sigurni koja veličina vam odgovara, premjerite se i pronađite na internetu koji vam broj odgovara. Ne plašite se uskih pantalona, ako odaberete pravi broj, super će vam stajati.

odjeća
foto: PInterest

Šminkajte se

Kada je u pitanju šminka, zaboravite sva pravila. Ko kaže da ne smijete da nosite tamno našminkane oči ili neki karmin u jarkoj boji samo zato što imate višak kilograma?

Dugi gornji djelovi

Bilo da je riječ o džemperu ili nekoj vrsti prsluka duži gornji djelovi odjeće su pravi izbor. Prekriće vam stomak, vizuelno vas izdužiti, a možete ih kombinovati sa džinsom, to je pun pogodak.

odjeća
foto: PInterest

Vrlo uska odeća je zabranjena

Uska odjeća učinite da izgledate još deblje nego što je realno stanje stvari. Ovom odjećom ništa ne možete prikriti, zato se držite podalje od nje.

Kombinujte neutralne boje sa upadljivim dezenom

Nema potrebe da se oblačite u potpuno crnu boju ukoliko imate nešto zaobljeniju figuru. Kombinujte komade odjeće u neutralnim bojama sa suknjama i pantalonama interesentnog dezena.

odjeća
foto: PInterest

Bonus video: