Sunčane naočari: Evo kakve su ove sezone najtraženije

Prema najnovijem izvještaju globalne modne platforme Lyst ovi modeli trenutno su najtraženiji

23581 pregleda 0 komentar(a)
Gucci naočari, Foto: Instagram
Gucci naočari, Foto: Instagram

Sunčane naočari nezamjenjiv su modni dodatak, a u vrijeme toplih proljećnih dana posebno dolaze do izražaja. Kada je riječ o modnim trendovima proljeće ove godine pomalo nostalgično priziva neka prošla vremena. Cvjetne haljine, karirani uzorci, pantalone širokih nogavica i balon mantili samo su neki od modnih hitova ove sezone, a s njima u korak idu i pomalo retro modeli sunčanih naočala.

Dolazak proljeća očekivano je povećao potražnju za sunčanim naočara, a to pokazuju i najnoviji podaci modnog pretraživača Lyst koji izvještava da pretraživanja sunčanih naočara nedjeljno rastu za 22 posto.

Najtraženiji modeli posljednjih mjesec dana su pravougaoni. Naime, pretraživanja za ovim oblicima okvira porasla su za vrtoglavih 79 odsto što je jasan pokazatelj apsolutnog modnog trenda među sunčanim naočarima, piše tportal.hr.

Manjih dimenzija, četvrtastog oblika i, uglavnom, tamnijih boja najtraženiji modeli su oni s potpisom brendova Balenciaga, Versace i Weekday.

Prema podacima Lysta, jako su tražene i sunčane naočari sa velikim okvirima u retro dizajnu pa su tako pretraživanja za ovim modelima porasla za 50 odsto. Među najtraženijim brendovima su Gucci i Fendi, a i kod ovih modela prevladavaju tamnije nijanse.

Bonus video: