INSPIRACIJA

Jednostvanost: Modeli haljina koje Parižanke redovno nose

Dok Francuskinje nijesu počele da ih nose, haljine s prednjim kopčanjem na dugmiće definitivno nijesu doživljavane kao senzualan model

22708 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Who What Wear
Ilustracija, Foto: Who What Wear

Zahvaljujući Instagramu, moguće je zaviriti u ormare mnogih slavnih Parižanki koje svojim odjevnim kombinacijama svakodnevno inspirišu pratiteljke širom svijeta. Umjesto predimenzioniranih i širokih, Parižanke preferiraju malo uže haljine koje naglašavaju njihovu figuru, rekla je za stranicu Who What Wear britanska novinarka i fotografkinja Marissa Cox koja živi u Parizu.

Ovo su modeli haljina koji dominiraju njihovim ormarima.

Slip haljina

Slip haljina francuskog brenda Rouje
Slip haljina francuskog brenda Roujefoto: Who What Wear

Senzualna, ženstvena i lagana. Parižanke ih nose cijele godine, nezavisno od godišnjeg doba. Kad je zima kombinuju ih sa visokim čizmama, u proljeće i jesen nose ih sa blejzerom ili kardiganom, a tokom ljeta im dopuštaju da budu apsolutna zvijezda kombinacije uz dodatak sandala i male torbice.

Haljina s cvjetnim uzorkom

Cvjetna haljina francuskog brenda Ba&Sh
Cvjetna haljina francuskog brenda Ba&Shfoto: Who What Wear

Mnoge žene obožavaju modele haljina s cvjetnim motivima, a izuzetak nijesu ni Parižanke. Dok kod nas one prevladavaju u toplijim mjesecima, Parižanke će ih nose tokom cijele godine, baš kao i slip haljine.

Pletena haljina

Pletena haljina francuskog brenda Sandro Paris
Pletena haljina francuskog brenda Sandro Parisfoto: Who What Wear

Francuskinjama zapravo možemo zahvaliti na novoj popularnosti pletenih odjevnih komada, a to se posebno odnosi na haljine. Možda pletene haljine ne doživljavate kao model za neke glamuroznije prilike, ali Francuskinje ih i tada nose, uz dodatak glamuroznijih štikli i dodataka.

Haljina sa kopčanjem

Haljina s prednjim kopčanjem francuskog brenda Sezane
Haljina s prednjim kopčanjem francuskog brenda Sezanefoto: Who What Wear

Dok Francuskinje nijesu počele da ih nose, haljine s prednjim kopčanjem na dugmiće definitivno nijesu doživljavane kao senzualan model. Međutim, pokazale su se kao zaista ženstvene, udobne i praktične.

Preporučujemo za Vas