Među modnim favoritima: Nosiće se ovakve espadrile

Iako zapravo, nikada ne izlaze iz mode, sada se čini kao da su espadrile popularnije no ikad i da su ponovno na samom vrhuncu svoje popula

5395 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Pinterest
Foto: Pinterest

Espadrile su nosili još stari Rimljani i Španci, za koje se smatra da su ih "izmislili". Nastale su prije oko dva vijeka, a prve espadrile su napravili španski ribari iz baskijskog zaliva. Polovinom 19. vijeka, ovaj trend su španski emigranti ponijeli sa sobom kada su krenuli u Južnu Ameriku. Danas tamo imaju status nacionalne obuće.

espadrile
foto: Pinterest

Proljećna sezona napokon nas je približila svim odjevnim favoritima i modnim dodacima koje ćemo nositi u najtoplijim danima proljeća i ljeta, a među tim favoritima već su godinama espadrile.I ne samo godinama, već decenijama, pa se radi o svojevrsnoj modnoj tradiciji kojoj se vraćamo bez obzira na to šta kažu aktuelni trendovi.

espadrile
foto: Pinterest

Iako zapravo, nikada ne izlaze iz mode, sada se čini kao da su espadrile popularnije no ikad i da su ponovno na samom vrhuncu svoje popularnosti. Poznati brendovi imaju svoje modele, ali se ova vrsta obuće naći po znatno povoljnijim cijenama.

espadrile
foto: Pinterest

Ovoga ljeta se vraćaju u punom sjaju bilo da su napravljene od kože, platna ili konoplje, uklapaju se u sve modne trendove. Idealna, jeftina ljetnja obuća, napravljena je od prirodnih materijala koji vam omogućavaju da provedete u njima čitav dan.

espadrile
foto: Pinterest

Ravne, sa platformom ili pertlama one su idealne za ljetnju sezonu kada vam je potrebna moderna, udobna i lagana ljetnja obuća. Ppklonice espadrila sa platformom mogu biti zadovoljne, jer se i ova vrsta vratila kao veoma moderna vrsta obuće.

espadrile
foto: Pinterest

Bonus video: