Odijelo i kojem ćete zablistati: Nose ga slavne glumice i kraljice

Bijelo odijelo je poput modnog kameleona - odlično se prilagođava različitim prilikama, slaže se s raznim modnim dodacima i baš svakim stilom

5798 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Modni trendovi dolaze i prolaze, ali postoje određeni modni komadi koji su jednostavno bezvremenski - nosivi su u različitim prilikama i uvijek izgledaju vrlo efektno. Ako je vjerovati slavnim damama i pripadnicama kraljevskih porodica, čijem se stilu mnogi dive, jedna od stvari koju je svakako dobro imati u ormaru je jednostavno bijelo odijelo.

Baš poput male crne haljine, klasičnih farmerica i obične bijele majice, bijelo odijelo je vrlo isplativ modni komad. Jednostavnog kroja, naoko neupečatljivo, bijelo odijelo je poput modnog kameleona - odlično se prilagođava različitim prilikama, slaže se s raznim modnim dodacima i baš svakim stilom.

Tako su nedavno u bijelom odijelu pažnju privukle dvije poznate dame. Slavna glumica Anđelina Đžoli ulicama Njujorka se prošetala se u lanenom bijelom odijelu ležernog kroja. Kombinacija s pantalonama višeg struka i širih nogavica i velikog sakoa, uz satensku bluzu i udobne Fergamo papuče u bež boji, pokazala se odličnim izborom za šoping u društvu djece.

Na drugom kraju istog grada viđena je influenserka i bivša Mis Univerzuma Olivia Kulpo u vrlo upečatljivom stajlingu. Za izlazak na večeru s prijateljima odlučila je da obuče takođe bijelo odijelo, ali u nešto elegantnijoj varijanti.

Sako s dvorednim kopčanjem i pantalone ravnog i nešto užeg kroja kombinovala je sa vrlo izazovnim topom u obliku zavezane svilene marame. Upečatljiva kreacija dolazi iz proljećne kolekcije modne kuće Etro, a Olivia ju je dopunila sandalama četvrtastog oblika s tankim potpeticama i glomaznom zlatnom pletenom ogrlicom, piše t-portal.hr.

Da je bijelo odijelo jednostavno nepogrešiv modni komad, dokazuje i njegova višegodišnja popularnost među pripadnicama kraljevskih porodica. Jednostavno i besprijekorno elegantno bijelo odijelo, čiji dizajn potpisuje italijanska modna kuća Armani, obukla je španska kraljica Leticija za najavu svog vjenčanja s kraljem Filipom VI.

odjeća
foto: Pinterest

Španska kraljica, inače bivša novinarka, svjetski je poznata po svom modnom ukusu, a isto odijelo obukla je i 2019. godine povodom posjete Maroku. U proteklih 15 godina Leticija je nekoliko puta posezala za jednostavnom, ali vrlo efektnom kombinacijom bijelog odijela dokazavši da je to stajling koji nikada ne izlazi iz mode i da ga je lako kombinovati.

odjeća
foto: Pinterest

U bijelom odijelu zablistala je i mnogima omiljena kraljica Maksima. Holandska kraljica inače je sklona vrlo modernim i odvažnim odjevnim kombinacijama, haljinama bez rukava i odjeći jarkih boja i efektnih uzoraka, ali bijelo odijelo neizostavan je dio i njene garderobe. Na simpozijumu u Hagu elegantnu kombinaciju upotpunila je smeđim detaljima – kožnim salonkama, bluzom, pletenim kaišem i malom ručnom torbom.

Bonus video: