Ivana Micevska: "Modeling mi nikada nije bio prioritet"

Micevska je zakoračila na modne piste sa svega 14 godina, kada je pobijedila na lokalnom takmičenju Elite Model Looka i tako dobila priliku da predstavlja Crnu Goru na svjetskom takmičenju.
693 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.02.2017. 16:45h

Manekenka Ivana Micevska zaštitno je lice modne manifestacije Montenegro Fashion Week, koja će se održati u Podgorici od 17. do 21. aprila, a u razgovoru za “Vijesti”, otkrila je čije bi modele voljela da ponese tada na pisti, a prisjetila se i svojih početaka u svijetu manekenstva.

Naime, Micevska je zakoračila na modne piste sa svega 14 godina, kada je pobijedila na lokalnom takmičenju Elite Model Looka i tako dobila priliku da predstavlja Crnu Goru na svjetskom takmičenju.

“Tada sam bila na svjetskom izboru Elite Model Looka, međutim prije odlaska sam imala povredu noge, pokidala sam ligamente, pa se nisam baš najbolje ni pokazala, jer nisam mogla da šetam pistom”, prisjeća se ona.

“Nakon toga sam imala veliki broj poslovnih ponuda, međutim nisam ih iskoristila, jer sam se posvetila školi. Kada sam je završila odlučila sam da upišem fakultet i nisam željela da zapostavim obrazovanje i iz tog razloga sam napravila veliku pauzu od četiri godine”, kaže manekenka koja će uskoro završiti Fakultet za poslovne studije.

Iako je napravila pauzu, Micevska nije u potpunosti zapostavila modu.

“Tokom tok perioda sam snimila nekoliko reklama, poput one za pastu White Gold, uradila nekoliko editorijala, ali to nije bilo ništa posebno”, skromno odgovara manekenka, koja kaže da se svijet mode nije puno promijenio za deset godina.

“Možda je prije bilo malo bolje... Stvar je u tome što ja nikada nisam bila previše zaluđena manekenstvom u smislu da sam se borila, grabila... Uvijek sam imala dobre ponude, ali nisam htjela da ih iskoristim zbog čega mi je danas, možda malo i žao”, priznaje ona i dodaje da su je članovi porodice u tom periodu takođe savjetovali da se posveti školovanju u potpunosti.

“Možda su me i oni, da tako kažem sputali, ali nije mi krivo zbog toga, jer kako sam već rekla nikada mi modeling nije bio prioritet, pa se nisam nešto zanosila”, tvrdi Micevska, a zatim odgovara zašto je odlučila da se vrati na modne piste.

“Završavama fakultet i nemam nekih posebnih obaveza, pa čisto sve ovo radim iz neke zabave i jer imam dosta slobodnog vremena, a ne zbog nekog posebnog razloga. Eto, kad već mogu, zašto da ne...”, priznaje manekenka koja je i prošle godine bila zaštitno lice iste manifestacije.

“Da, bila sam zaštitno lice i prošlogodišnjeg Montenegro Fashion Weeka i veoma sam srećna što su me opet zvali. Nadam se da je razlog to što sam se dobro pokazala prošlog puta”, komentariše ona, a zatim dijeli utiske sa prošlog Fashion Weeka.

“Ne znam koga bih izdvojila od dizajnera, jer se uglavnom i družim sa svima njima, pa ne bih nikoga posebno izdvajala - svi veoma dragi. A što se tiče druženja, bilo je sjajno, tu je bio i fotograf Miko sa kojim sam prvi put radila, bio je fenomenalan i nadam se da će i ovoga puta on raditi. Mada kada god radim meni je super, jer je još uvijek tu i neka stara ekipa ljudi sa kojima sam radila kada sam bila mlađa i sa kojima sam ostala u kontaktu”, pojasnila je ona.

S obzirom na to da se dizajneri koji su zainteresovani za učešće mogu prijaviti do 1. marta, Micevska je otkrila koga bi voljela da vidi među učesnicima, te da ponese njihove kreacije na pisti-

“Oni koje bih ja htjela sigurno neće biti. Recimo dopada mi se Zuhair (Murad), njega sam radila davno kada je bio na Kotorskoj smotri mode. Mnogo volim njegove haljine, ali nemoguće je da se ove godine pojavi na Fashion Weeku, ali možemo se nadati da će tokom narednih godina biti dostupan”, otkrila je ona.

Galerija

Bonus video: