Šta nositi u četrdesetim: Ne boj se mana, kupuj pametno - Vijesti.me
MODNI SAVJETI ZA 40+

Šta nositi u četrdesetim: Ne boj se mana, kupuj pametno

U četrdesetim već sigurno dobro poznaješ svoje tijelo i sve ono što ističe njegovu ljepotu. To je pravo doba da žena dopusti sebi da ne prati trendove

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Pixabay)

Četrdesete su godine kad je tvoj stil zaista odraz tvoje ličnosti. Ovo sigurno već znate: ne treba slijepo slijediti trendove. Žene u četrdesetima sijaju posebnim sjajem. Imaju dovoljno samopouzdanja i iskustva da se ne zamaraju sitnicama, ali i dovoljno energije za neke promjene. Ako si jedna od onih koja u četrdesetima želi manje promjene u ormaru, piše 24.sata.hr, tu je nekoliko modnih savjeta:

Ilustracija(Foto: Pixabay)

Četiri stvari koje se isplati platiti više

U četrdesetima je pravo vrijeme da se sjetiš da su neki komadi vrijedni investiranja, a neki ne. Pripazi na materijal i udobnost cipela i nemoj žaliti da izdvojiš koji euro više. Osim toga, novac uloži i u kvalitetne sunčane naočare. Po mogućnosti, odaberi klasičan model koji ćeš nositi nekoliko sezona i neće ti brzo dosaditi. Isto važi i za torbu. Kvalitetna crna ili smeđa torbica uvijek će ti trebati pa na njoj nemoj štedjeti. Takođe, elegantni i kvalitetni klasični kaput komad je koji se isplati imati u ormaru - godine nošenja će ga isplatiti.

Odbaci ono što se više ne uklapa

Ogrlice s porukom ''peace'', prstenje na svakom prstu i glomazne naušnice s resama? Da, to je sasvim okej, ali zapitaj se je li to u skladu s tobom. U četrdesetima je pravo vrijeme da tvoj stil postane odraz tvoje ličnosti. Ukoliko neki komad više ne odražava tebe, odbaci ga i zamijeni onim u čemu ćeš se osjećati bolje. Sve što nije u skladu s tvojom ličnošću - više nije za tebe.

Ilustracija(Foto: Pixabay)

Uoči svoje prednosti i ne boj se mana

U četrdesetim već sigurno dobro poznaješ svoje tijelo i sve ono što ističe njegovu ljepotu. Zato, odaberi sve ono što laska tvojoj figuri. Nije bitno je li riječ o 'olovka' suknjama, haljinama A kroja, ženskim odijelima ili animal printu. Bitno je da se ne skrivaš. Zablistaj u najboljem svijetlu i samopouzdano.

Nije svaki trend dobar trend

Ne sviđa ti se ''krava uzorak'', a svi ga imaju? Ne voliš neonske boje, ali baš su hit? Koga briga! Četrdesete su pravo doba da žena dopusti sebi da ne prati trendove. Naravno, sigurno će doći i trendovi koje ćeš voljeti. Njih prihvati i učini svojima. Ali nemoj se tjerati na stvari koje ti se ne sviđaju.

Ilustracija(Foto: Pixabay)

Kupuj pažljivo

U životu si često kupovala na brzinu i iz prodavnice izlazila sa pogrešnim veličinama, a onda nosila tu odjeću puna loših emocija i niskog samopouzdanja? Četrdesete su vrijeme je da prestaneš s tim. Odvoji vrijeme za kupovinu, isprobaj više opcija i razmišljaj o najboljoj varijanti. Tako ćeš iz radnje izaći sigurna u svoj izbor i svoju odjeću ćeš nositi samopouzdanije. Impulsivne i nepromišljene kupovine više nijesu u modi.