Ovo su najjeftinije destinacije na svijetu - Vijesti.me
IZBJEGNITE VELIKE TROŠKOVE I GUŽVU

Ovo su najjeftinije destinacije na svijetu

Bilo da želite opuštajući odmor ili avanturu

Goa Indija
Goa Indija (Foto: Shuterstock)

Upoređujući dnevni budžet koji turisti potroše u zemljama širom svijeta, australijski "Njuz" izdvojio je neke od najjeftinijih destinacija. 

Indija 

Iako je let do Indije skup, tamo nećete potrošiti mnogo novca. Možete se zaputiti ka sjeveru i obići brda u Dardžilingu, ili prošetati poznatim pjeskovitim obalama u Goi, gdje su cijene niske, a kolibe na plaži vas čekaju. 

Bolivija 

Osim što je najjeftinije mjesto za putovanje u Južnoj Americi, Bolivija ima zaista nevjerovatne predjele i znamenitosti: najviše jezero na svijetu Titikaka, do slanih polja Salar de Uyuni koje se beskonačno prostiru. U La Pazu, gradu u kome se nalazi sjedište vlade, dnevni budžet od 25 dolara je sasvim dovoljan. Prosječna soba prenoćišta iznosi od 6 do 10 dolara (u to je uvek uključen doručak), a gradske muzeje možete posjetiti za ulaznicu od 1 dolara. 

Kambodža 

Sa krevetima koji koštaju nekoliko dolara i ukusnom lokalnom hranom koja košta još manje, na odmoru u ovoj zemlji nećete moći da potrošite budžet koji ste ponijeli. Naravno, infrastruktura nije baš najbolja, ali sa tako malo potrošenog novca, žalbi nema mjesta.

Angkor Vat je džinovski kompleks hramova u Kambodži, koji je Unesko proglasio svjetskom baštinom, a ulaznica u ovaj drevno čudo biće vaš najveći trošak (26 dolara za cio dan, 50 za tri dana).

Bugarska 

Planinski vijenac koji oduzima dah, plaže sa crnim pijeskom, prelijepi gradovi i još mnogo toga čini ovu zemlju skrivenim blagom. Bugarsko je sajt “Britiš post ofis“ proglasio najjeftinijom destinacom za odmor, upoređujući cijene prenoćišta, prevoza i raznih jela i pića.

Najprimamljivija destinacija je Sunčev brijeg, zlatnog pijeska gdje pivo košta dolar. 

Vijetnam 

Uprkos povećanom broju turista, Vijetnam je i dalje divna i jeftina destinacija. Cijela zemlja je “prijateljska za novčanik“, sa prosječnom cijenom od 10 dolara, koja pokriva prosječan smještaj, lokalnu hranu, prevoz i domaće pivo.

Albanija 

Prelijepa obala Jadrana, sa bijelim pjeskovitim plažama, dok unutrašnjost krase nevjerovatni planinski vijenci i prijestonica. Niske cijene i plaže kao sa razglednice podstakle su brojna poređenja ove države sa Španijom, kakva je bila prije 50 godina. 

Laos 

Iako ga turisti često nenamjerno zaobilaze jer idu na obližnji Tajland, Laos je baš zbog manjka masovnog turizma ostao jedna od najjeftinijih destinacija. Možete obići spektakularne hramove, divne šume, i izolovane plaže i to bez stresa od gužve. Dnevni budžet od 20 dolara je sasvim dovoljan da pokrije hostel, tri obroka, tri piva i nekoliko vožnji javnim prevozom. Posjete budističkim hramovima, vodopadima, pećinama i utočišta divljih životinja u gradu Luang Prabang iznose 22 dolara.


Najčitanije iz sekcije Lifestyle