Greške u šminkanju koje dodaju godine

Sve žene uglavnom imaju svoju rutinu kad je šminkanje u pitanju...
1553 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Tačno znamo šta ide na oči, šta na trepavice, koja je šminka za dan, koja je za izlazak. Problem nastaje kad se rutine ne odričemo čak i kad nas način na koji se šminkamo čini starijima nego što jesmo. A ima li veće kazne za jednu ženu?

Podloga

Kad se formiraju fine linije na licu i kad se pjege od sunca počnu da se množe, mnoge žene koriste tešku podlogu za lice. Nažalost, dobiju potpuno suprotan efekt. Umjesto da sakriju nesavršenosti, one time privlače pažnju na njih.

Umjesto pudera, birajte tečnu, laganu i prozračnu podlogu, koju će koža brzo upiti i neće se isticati. Korektor može biti vaš najbolji drug kad je u pitanju prekrivanje mrlja na licu. Problem nastaje kad žene koriste istu količinu za različite probleme.

Nikako ne možete koristiti istu količinu za pjege od sunca i za tamne podočnjake. Na bubuljicu slobodno stavite deblji sloj, ali na kožu ispod očiju prstima utapkajte tanak sloj.

Maskara

Vodootporna maskara manje se razmazuje, ali može vrlo lako isušiti trepavice, koje su sve tanje i krhkije kako starimo.

Da biste dobili puni izgled trepavica, napravite tanku liniju olovkom za oči boje čokolade uz sami rub trepavice i birajte lakše maskare, koje ne isušuju trepavice.

Svjetlucavo

Oko 40. godine definitivno bi trebalo izbaciti bilo kakav sjaj iz svakodnevne šminke, jer čini lice starijim.

Bonus video: