Osam grešaka koje pravimo pri njezi kose

Održavanje je zahtjevno, ali i nužno, jer niko ne izgleda dobro s kosom bez sjaja
3340 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

1. Preduga kosa

U tome su frizeri jednoglasni: žene se ne šišaju dovoljno često, a kosa izgleda neuporedivo bolje čak i ako samo odrežemo vrhove. Stručna preporuka za dugu kosu je posjeta frizeru jednom u dva mjeseca.

2. Beživotna boja

Najgore što možete da napravite za svoj izgled je da se pretvorite u napadno svijetlu plavušu. Od toga će lice djelovati isprano. Mnogo je bolje ostaviti prirodnu boju korijena te kosu osvježiti pramenovima balayage, koji daju dojam osunčane kose i naglašavaju boju lica i očiju.

3. Zastarjela frizura

Staromodni način šišanja, pretjeravanje s lakom za kosu, loše izvedeni pramenovi neprirodnog izgleda - zbog svega toga možete izgledati godinama stariji nego što zaista jeste.

4. Uvijek iste šiške

Frizuru je najlakše i najbrže promijeniti tako da promijenite šiške. Ne morate ih čak ni šišati - dovoljno je da ih začešljate u stranu.

5. Komplikovana frizura

Sviđa vam se frizura koji su napravile frizerke? Kod kuće to sigurno nećete uspjeti.

6. Ne sušite kosu kako treba

Nepropisno isfenirana kosa djeluje neuredno, a vrhovi često izgledaju kao ispucali čak i kad nisu. Fenirajte se pažljivo, četkajte pritom kosu i ne budite nestrpljivi.

7. Izblijedjela i stara boja

Održavanje je zahtjevno, ali i nužno, jer niko ne izgleda dobro s kosom bez sjaja i boje s vidljivim izrastkom.

8. Sprženi vrhovi

Uvijek ćete izgledati bolje ako su vrhovi uredni. Čak i kad ih ne treba podrezati, dobro je jednom mjesečno nanijeti hranjivu masku na kosu da je ojačate, date volumen i nahranite i vrhove.

Bonus video: