Obrij se nježno: Sastojak iz kuhinje za glatke i meke noge

Žene su maslinovo ulje počele da upotrebljavaju i za depilaciju, odnosno brijanje nogu
2974 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 30.07.2019. 19:23h

Maslinovo ulje, jedna od mnogima omiljenih namirnica, ako je vjerovati internetu, dobija sve veću ulogu u kupatilu. Doduše, ono se vjekovima koristi u ženskim ritualima ljepote. Navodno se Kleopatra kupala u njemu, a može se koristiti i za liječenje niza problema s kožom i kosom jer je puno antioksidansa koji su odlični u borbi sa štetom koja nastaje kao posljedica agresora iz okoline kao što su razne prljavštine, UV zraci i svakodnevni stres, piše Zadovoljna.hr.

Osim što ga koriste da im kosa i koža budu sjajne i glatke, žene su maslinovo ulje sada počele da upotrebljavaju i za depilaciju, odnosno brijanje nogu. Kod maslinovog ulja je bitno što ono neće blokirati pore ili izazvati akne. Mnoge blogerke na svojim blogovima, forumima i YouTube kanalima nabrajaju prednosti ovog prirodnog ulja kod brijanja.

Ukoliko se odlučite da provjerite jesu li u pravu kad kažu da su im noge veoma glatke i mekše nego su ikad bile, i bez bilo kakvog osipa kakav zna da se javi nakon brijanja, pripremite peškire i budite oprezne jer - može biti klizavo. Jednom rukom noge premažite uljem, a pripazite da vam ona u kojoj držite brijač ostane suva, kako ne bi klizila iz ruke i dovela vas u opasnost od posjekotina.

Bonus video: