Šta je sve radila: Kako je Adel smršala 45 kilograma

Prema pisanju stranih medija, ključna je sirtuinska dijeta koju slavni obožavaju, posebno jer dozvoljava, pa čak i podstiče, konzumiranje čokolade i vina
12221 pregleda 1 komentar(a)
Adel, Foto: Instagram
Adel, Foto: Instagram

Svi pričaju o novoj liniji pjevačice Adele koja je uloženim naporima izgubila više od 45 kilograma. Obožavaoci smatraju da izgleda kao sasvim druga osoba. Osim toga, ne jenjava ni interes za poseban režim prehrane koji je ovu vlasnicu brojnih Grammyja doveo do manekenske figure.

Nakon što je objavila post na svom profilu na Instagramu povodom rođendana, britanska pjevačica Adele pokrenula je pravu lavinu komentara, a svi se odnose na isto – nevjerojatan gubitak kilograma i neprepoznatljivu figuru pjevačice.

''Hvala vam za rođendansku ljubav. Nadam se da ste na sigurnom u ovo ludo vrijeme. Htjela bih zahvaliti svima onima koji riskiraju svoje živote kako bi nas spasili. Stvarno ste anđeli'', napisala je Adele uz svoj Instagram post.

Iako Adele praktikuje novi režim vježbanja i ishrane više od godinu dana, tek je posljednja fotografija koju je objavila na Instagramu, a na kojoj pozira u maloj crnoj haljini, raspametila više od 33 milijuna njezinih fanova. U pretposljednjoj objavi Adele je pozirala u božićnom okruženju u decembru prošle godine, a već tada su se mogli primijetiti rezultati novog životnog stila, piše 24sata.hr.

Koja je tajna njenog uspjeha?

Pjevačica je, više nego očito, stigla do svog cilja a svi se sada pitaju koja je tajna njenog uspjeha. Prema pisanju stranih medija, ključna je sirtuinska dijeta koju slavni obožavaju, posebno jer dozvoljava, pa čak i podstiče, konzumiranje čokolade i vina. Ovaj režim ishrane podrazumijeva unos namirnica koje obiluju aktivatorima enzima sirtuina, odnosno podstiču njihovo nastajanje. Sirtuini su vrsta proteina koji štite ćelije našeg tijela od umiranja ili od upale tokom bolesti.

U ovoj vrsti ishrane koji su osmislili poznati britanski nutricionisti Aidan Goggins i Glen Matten podstiče se konzumacija zdravih namirnica kao što su jabuke, citrusno voće, peršun, kapar, borovnice, zeleni čaj, soja, jagode, kurkuma, maslinovo ulje, crveni luk, rukola, kelj i druge. S vremenom ova dijeta pdsotiče na mijenjanje prehrambenih navika, koje bi, osim do mršavljenja, trebale da dovedu do jačanja imunološkog sistema, obnavljanja zaliha vitamina i prevencije cijelog niza bolesti.

Unos kalorija kontroliše se na 1000 u prva tri dana, zatim se povećava na 1500 uz dodavanje zelenih sokova i ‘’sirtfooda’’.

Kao dvije vrlo važne i ukusne namirnice navode se čokolada i crno vino, a vjerujemo kako je Adele u njima posebno uživala. Ali, pjevačica je uz novi režim prehrane slijedila i uputstva za vježbanje svog trenera Joe Wicksa. Njegov plan zasnovan je na treninzima visokog intenziteta ne dužim od 35 minuta, a nagrada su ukusni i zdravi obroci.

"Intervalni trening visokog intenziteta znače opterećenje svog tijela koliko god želite 30 sekundi, a zatim odmaranje 30 sekundi. Ako ga pratite uz najbolju hranu, onda je to siguran način da pomognete sagorijevanje masnoće i stvorite sjajan osjećaj’’, izjavio je Joe za strane medije.

Bonus video: