Precizna uputstva: Maslinovo ulje za njegu kose, lica...

Umjesto kreme za podočnjake koristite čisto maslinovo ulje. Ono dubinski njeguje ovo vrlo osjetljivo područje i omekšava sitne borice

5029 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Maslinovo ulje, kao što je poznato, nije odlično samo za pripremu ukusnih jela. Možete ga koristiti i kao sastojak za kućne rituale ljepote. Uz pomoć maslinovog ulja možete i njegovati svoje tijelo, kosu i nokte bez odlaska u kozmetičke salone.

1. Mekše pete

Maslinovo ulje nježno umasirajte u stopala prije odlaska u krevet i nemojte štedjeti na količini. Preko toga obucite par udobnih pamučnih čarapa. Tako će maslinovo ulje djelovati preko noći i pomoći kod problema grube i ispucale kože na petama.

2. Jači nokti

Svake sedmice odvojite vrijeme i maslinovo ulje utrljajte na svaki nokat posebno. Možete koristiti očišćenu četkicu jednog od lakova za nokte koje ste potrošili, kako biste lakše obavili ovaj posao. Pustite nekoliko minuta da nokat upije ulje i zatim odstranite višak.

3. Snažnija kosa

Ako su vaši problemi suva kosa i lomljivi vrhovi – zbog sunca, sušenja fenom ili čestog bojanja – rješenje se, opet, krije u maslinovom ulju. Kombinujte pola šoljice maslinovog ulja i dva izmućena jaja. Smjesu nanesite na vlažnu kosu i omotajte toplim peškirom. Pričekajte 30 minuta i zatim isperite mlakom do hladnom vodom.

Druga verzija njege kose pomoću maslinovog ulja podrazumijeva da pomiješate jedno bjelance sa dvije kašike maslinovog ulja i jednom kašičicom limunovog soka. Mješavinu na kosi držite 15 minuta.

4. Maslinovo ulje za skidanje šminke

Ako imate laganu šminku, nakapajte maslinovo ulja na blazinicu i njome lagano skinite šminku sa lica, a ako nosite tešku šminku, masirajte lice maslinovim uljem, zatim upotrijebite blazinicu i finalno operite lice. Lice prvo operite toplom pa hladnom vodom, kako biste pokrenuli cirkulaciju i zatvorili pore. Maslinovo ulje skida čak i vodootpornu šminku.

5. Podočnjaci

Umjesto kreme za podočnjake koristite čisto maslinovo ulje. Ono dubinski njeguje ovo vrlo osjetljivo područje i omekšava sitne borice. Nanosite ga na kožu lagano tapkanjem, a držite u frižideru kako biste ujutro istovremeno njegovali kožu i osvježili je, pa tako i smanjili podočnjake ili otečenost.

6. Maska za lice s maslinovim uljem

Za izvrsnu masku za lice pomiješajte jedno bjelance sa kašikom maslinovog ulja. Nanesite ovu mješavinu na lice i držite je 5-10 minuta, zatim isperite toplom pa hladnom vodom. Maska je prikladna za normalnu i suvu kožu, a osim njege pružiće vam i prekrasan prirodni sjaj.

Bonus video: