Kako dolazak zime utiče na naš organizam?

Strath sa vitaminom D doprinosi normalnoj funkciji imunog sistema, održavanju zubi i kostiju, normalnoj apsorpciji kalcijuma i fosfora, kao i održavanju normalne funkcije mišića

22454 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Altmed
Foto: Altmed

U posljednjih nekoliko dana bili smo svjedoci naglih vremenskih promjena zbog kojih smo se mučili s glavoboljom, pospanošću i umorom. Hladno i kišno vrijeme, karakteristični su za period koji je pred nama i u velikoj mjeri utiču na naš organizam.

U zimskom periodu, podložniji smo prehladama, virusima i infekcijama, a kako bi se naš imuni sistem sa njima uspješno izborio važno je da u toku cijele godine vodimo računa o našim navikama i unosu potrebnih vitamina.

Strath original sa vitaminom D je plazmolizirani biljni kvasac, švajcarskog kvaliteta, kome se ovaj vitamin ne dodaje, već se podstiče prirodni metabolizam njegovog stvaranja u kvascu pod uticajem UV-zraka. Strath sa vitaminom D doprinosi normalnoj funkciji imunog sistema, održavanju zubi i kostiju, normalnoj apsorpciji kalcijuma i fosfora, kao i održavanju normalne funkcije mišića.

Za više informacija o Bio-Starh AG proizvodima možete dobiti od predstavnika kompanije Altmed, pozivom na broj: 068052888 ili slanjem mail-a na adresu: info@altmed.me.

Namijenjen je svima koji imaju nedostatak vitamina D, koji dugo borave u zatvorenim prostorima i koji posebno u toku ovih zimskih dana nisu izloženi sunčevoj svijetlosti.

Prirodni proces stvaranja ovog vitamina u kvascu pod uticajem izlaganja UV-zračenju patentirani je postupak, a Evropska agencija za sigurnost hrane (EFSA) ovakav oblik vitamina D klasifikovala je kao novu hranu.

Vitamin D u kvascu poznat je i kao D2 ili „biljni oblik“ vitamina D te je stoga pogodan i za vegetarijance. Ovaj jedinstven proizvod ne izaziva nikakve nuspojave i odlično se uklapa u koncept zdravog načina života.

Strath plazmolizirani biljni kvasac, u obliku tableta ili kao tečni dodatak ishrani, možete naći u svim bolje snadbjevenim apotekama u Crnoj Gori.

Za više informacija o Bio-Starh AG proizvodima možete dobiti od predstavnika kompanije Altmed, pozivom na broj: 068052888 ili slanjem mail-a na adresu: info@altmed.me.