Greška u njezi kože koju uveče pravi skoro svaka žena

Evo na koji nečin se možete postarati da svi sastojci koji trebaju vašoj koži završe tamo gdje ih želite – u koži, a ne na jastučnici

8840 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Kako se brinete o svojoj koži uveče? Očistite lice, nanesete sve potrebne proizvode za njegu kože i idete na spavanje? Nijeste jedini, većina žena obavlja svoju večernju rutinu za njegu lica tim redoslijedom.

Kada se govori o greškama koje prije spavanja prave žene, većina pomisli na neskidanje šminke. Ali, nakon godina priče o tome, rijetko ko ide u krevet sa šminkom.

Dr. Alexis Stephens u svom videu je istakla glavnu grešku koju većina žena radi prije spavanja – nanošenje proizvoda neposredno prije odlaska na spavanje.

“Ono što rizikujete je da vaša krema završi na jastučnici jer koža nije stigla da je upije”, objasnila je u videu na svom službenom Instagram profilu.

Naglašava da je idealno nanositi večernju kremu jedan do dva sata prije odlaska na spavanje. Tako možete biti sigurni da su svi sastojci završili upravo tamo gdje ih želite – u koži, a ne na jastučnici.

Prednost ovoga je i to što kada vam se na kraju prispava možete odmah ići u krevet bez rizika da se odlaskom u kupatilo razbidite ili tak korak, prosto, preskočite, prenosi Novi list.

Bonus video: