Koža lica nakon preležanog covida

U vremenima koja sa sobom nose mnogo faktora iritacije, potrebno je preparate za njegu lica i kože prilagoditi novonastaloj situaciji i opredijeliti se za one koji potpomažu smirenje, regeneraciju i utiču blagotvorno na sve ili većinu promjena

17918 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Tea Medica/DR Grandel
Ilustracija, Foto: Tea Medica/DR Grandel

Prebolovali ste Covid, i Vaša koža je u užasnom stanju?

Primjećujete promjene koje do sada nijesu bile karakteristične za Vašu kožu, i više ne možete da prepoznate sopstveno lice? Isušenost, akne, neprijatno crvenilo, svrab, narušena pH vrijednost – samo su neke od negativnih posljedica Covida koje se javljaju i kod pacijenata kod kojih je virus izazvao tek blage simptome.

Takođe, učestalo korišćenje alkohola i nošenje zaštitnih maski nijesu išli u prilog ljudima sa osjetljivom kožom. Alergije, osipi, crvenilo, svrab, sušenje lica - samo su neke od negativnih posljedica zaštite koja je obavezna.

Koža nakon preležanog kovida
Koža nakon preležanog kovidafoto: Tea Medica/DR Grandel

Postavljate pitanje-kako se izboriti sa toliko faktora koji negativno utiču na kožu lica?

Prije svega, svjesni ste da više nego ikada morate voditi računa o sopstvenim higijenskim navikama, kao i da je potrebno da dobro proučite preparate za njegu. U vremenima koja sa sobom nose mnogo faktora iritacije, potrebno je preparate za njegu lica i kože prilagoditi novonastaloj situaciji i opredijeliti se za one koji potpomažu smirenje, regeneraciju i utiču blagotvorno na sve ili većinu promjena.

Dr Grandelova linija Sensicode, bez parabena, boja i emulgatora, osmišljena je tako da dejstvom različitih proizvoda suzbija uzroke i posljedice kod osjetljive kože, uz dodatak sastojaka za hidrataciju i protiv starenja. Koncept aktivnih sastojaka je maksimalno prilagođen mikrobiomu kože. Sensicode sadrži biotski balanser i kompleks za smirivanje kože, a sama zelena ambalaža sugeriše svježinu, prirodnost i harmoniju.

Kozmetika DR Grandel
Kozmetika DR Grandelfoto: DR Grandel

Sensicode Moisturizer hidrantna krema za osjetljivu kožu nakon samo par minuta smanjuje crvenilo i iritacije na koži , dok dugoročno štiti kožu od spoljašnjih uticaja i održava prirodnu ravnotežu mikrobioma kože. Sadrži mikro – hijaluron i doboko hidrira kožu. Sanira linije na koži koje se pojavljuju usljed suvoće, a krajnji efekat je da je koža nježna i blistava.

Tea Medica/DR Grandel
Tea Medica/DR Grandelfoto: Tea Medica/DR Grandel

Sensicode Rejuvenating krema služi za podmlađivanje i regenaraciju osjetljive i iritirane kože. Umiruje i smanjuje crvenilo, dugoročno štiti kožu od spoljašnjih uticaja i održava prirodnu ravnotežu mikrobioma kože. Sadrži ekstrakt Gotu Kola zahvaljujući kojem se postiže efekat zaglađivanja i ublažavanja linija i bora. Djeluje tako da obezbjeđuje svježu i maldalačku put.

Tea Medica/DR Grandel
Tea Medica/DR Grandelfoto: Tea Medica/DR Grandel

Sensicode Oil Serum za osjetljivu kožu sa kombinacijom noćurka, ulja od sjemenki boražine i ulja sjemena slatkih badema, jača kožu i vraća joj vlažnost i svježinu. Djeluje trenutno, dugoročno eliminiše uzroke osjetljive kože, a dodatno sadrži i provjerene sastojke protiv starenja.

Tea Medica/DR Grandel
Tea Medica/DR Grandelfoto: Tea Medica/DR Grandel

Sensicode Cleansing Balm je nježni balzam za čišćenje osjetljive kože. Istovremeno njeguje kožu i čisti nečistoću sa lica ili ostatke šminke. Ulje jojobe dodatno hrani kožu i nadoknađuje lipide. Nakon čišćenja, koža je meka, glatka i bez neprijatnog osjećaja zategnutosti.

Tea Medica/DR Grandel
Tea Medica/DR Grandelfoto: Tea Medica/DR Grandel

Sensicode Maska sa uljem sjemenki konoplje djeluje umirujuće na suvu i osjetljivu kožu i stvara prijatan osjećaj na koži. Smanjuje crvenilo, dugoročno štiti od oksidativnog stresa i održava prirodnu ravnotežu mikrobioma kože. Nanosi se jednostavno, drži 15-tak minuta, a krajnji efekat je božanstven.

Tea Medica/DR Grandel
Tea Medica/DR Grandelfoto: Tea Medica/DR Grandel

Sensicode eye krema za predio oko očiju zaglađuje ovaj nježni predio i vidljivo smanjuje linije i bore.

Preparati su dostupni u svim Tea Medica i drugim, bolje snabdjevenim apotekama.