Profesor dr Peško – savremena dijagnostika omogućava rano otkrivanje bolesti

Savremena dijagnostika je velika pomoć kako ljekarima, tako i pacijentima

24311 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Poliklinika Konzilijum
Foto: Poliklinika Konzilijum

Najpoznatiji abdominalni hirurg u regionu a i šire, Profesor dr Predrag Peško, još jedno od velikih ljekarskih imena iz tima Poliklinike Konzilijum, govori o bolestima digestivnog trakta.

Profesor Peško aktivan je 40 godina u medicini, od toga 35 godina kao specijalista abdominalne hirurgije.

Redovni je profesor na katedri hirurgije sa anesteziologijom na medicinskom fakultetu u Beogradu. Pacijenti koji imaju problema sa benignim i malignim oboljenjima jednjaka i želuca su njegova specijalnost.

Ono što u najvećoj mjeri utiče na razvoj ovih bolesti jeste genetika i stil života, a svijest o preventivi je nešto na čemu se mora značajno poraditi.

Svakako ono što je najvažnije jeste da se pacijenti jave ljekaru čim osjete tegobe, jer to je jedini način da se bolest otkrije u ranoj fazi, pa se samim tim i povećava šansa za izlečenje.

Savremena dijagnostika je velika pomoć kako ljekarima, tako i pacijentima.

Po riječima Profesora Peška upravo najsavremenije generacije ultrazvuka, magneta i skenera na Poliklinici Konzilijum mogu pomoći u otkrivanju bolesti u ranoj fazi.

Nove metode liječenja bolesti jednjaka i želuca su ono po čemu je Profesor poznat, a svoje znanje i metode liječenja usavršio je u Japanu, čija cjelokupna filozofija medicine počiva na ranom otkrivanju bolesti i obaveznim redovnim kontrolama.

Upravo ovo iskustvo Profesor Peško je iskoristio prilikom velikog broja operacija koje je obavio širom regiona, a u najvećoj mjeri to su operacije malignih bolesti jednjaka, želuca i crijeva.

Na Poliklinici Konzilijum doktor će obavljati i gastroskopiju i endoskopiju, takodje pacijentima će biti omogućena po potrebi sva dodatna detaljna snimanja na magnetnoj rezonanci i LOW DOSE skeneru najnovije generacije.

Poliklinika Konzilijum

Skadarska br 2, Podgorica

020/650-660; 067/650-670

Info@konzilijum.me