Kako prikriti podočnjake? Korektorom nacrtajte naočari

Izgleda da neobičan trik iscrtavanja naočara korektorom za prikrivanje podočnjaka zapravo funkcioniše

10704 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ovog mjeseca bezbroj šminkera i entuzijasta isprobava veoma neobičan trik za nanošenje korektora – iscrtavanjem naočara. Da dobro ste pročitali, uz pomoć korektora nacrtate naočare oko vaših očiju, a potom ih razmažete sunđerom za šminkanje ili četkicom.

Čemu ovakav pristup? Zapravo, apliciranjem korektora na ovaj neobičan način pravite savršenu bazu za sJenku i dobijate zategnutiji izgled regije oko očiju. Možda ste navikli da stavljate korektor u nekoliko tačkica ispod očiju, ali ispostavilo se da je to zapravo nedovoljna količina proizvoda da bi u potpunosti prikrio neprijatelje - crne kolutove oko očiju.

Trik za nanošenje korektora postao je viralan na TikTok platformi, pa je, recimo, video korisnice Serene Lakkiss na tu temu imao skoro milion pregleda. Ona je potvrdila da je ovaj način apliciranja podloge savršen za pokrivanje podočnjaka i neujednačenog tena. Takođe tvrdi da je očigledno pogrešno stavljala korektor sve vreme jer joj sada šminka izgleda mnogo bolje – iako se oduvijek trudila da što profesionalnije nanese bazne proizvode.

Nakon njenog videa i druge žene su počele da je slijede, ne bi li se uvjerile u vjerodostojnost ovog trika.

Tačno je da TikTok trikovi za šminkanje često djeluju kao izmišljanje apsurdnih ili bespotrebno komplikovanih načina za nanošenje kozmetičkih proizvoda, ali, kao piše Grazia, izgleda da je trik sa ovakvim nanošenjem korektora - pogodak.

Bonus video: