Make up umjetnici među najugroženijima

Predsjednik Modne komore Crne Gore, Srđa Lubarda, u razgovoru za "Vijesti" ističe da su damama uvijek potrebni savjeti za uljepšavanje lica, jer se kao i u drugim oblastima, trendovi mijenjaju

917 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Predsjednik Modne komore Crne Gore, Srđa Lubarda, koja stoji iza organizacije crnogorske Nedjelje mode, istakao je tokom zatvaranja te manifestacije da su među najugroženijim profesijama zbog pandemije korona virusa, modni dizajneri, a sada podsjeća da su se na toj listi našli i make up artisti.

Upravo zbog toga, MKCG organizuje manifestaciju Make Up Days, kako bi skrenuli pažnju javnosti na one čiji su poslovi stali, naročito prošle godine kada su zbog mjera Vlade zabranjena sva veća dešavanja iz svijeta zabave, kulture i mode.

"Mi već treću godinu za redom organizujemo Make Up Day, u početku je ta ideja krenula jer smo primijetili da u Crnoj Gori ima dosta zastupnika brendova, make up akademija i make up umjetnika, koji su dosta popularni i na društvenim mrežama. Međutim, protekle i ove godine, upravo oni su se našli među deset najugroženijih profesija zbog pandemije korona virusa", istakao je on u razgovoru za "Vijesti".

"Dame se uljepšavaju zbog odlaska na događaje, a kako su svi događaji bili zabranjeni, to je u mnogome uticalo na make up profesiju i mnogi iz te branše su prestali da rade. Ovo je prilika da pozovemo građane da obrate pažnju i na njih, jer čim se stvari budu vratile u normalu, oni će ponovo biti u fokusu", obrazložio je on.

Tokom ove manifestacije, koja se održava danas i sjutra u Delta Cityju, svi posjetioci moći će da dobiju savjete profesionalnih šminkera, ali i da se našminkaju, a na pitanje koliko je danas djevojkama potrebno savjetovanje kada se radi o uljepšavanju lica, Lubarda odgovara: "I te kako".

"Savjeti su potrebni oduvijek, a ne samo danas, makar kada su u pitanju osnove šminkanja. Takođe, kao i kod svega ostalog i u šminkanju se mijenjaju trendovi koje treba pratiti. Svake godine je nešto drugo moderno, mijenjaju se aktuelne boje i zato treba ostati u toku", objasnio je on.

Osim brojnih promocija i prezentacija, za sve posjetioce biće prirepremljen interesantan program uz gostujeće umjetnike, ali i poznate ličnosti, kao i pokloni iznenađenja i popusti.

Manifestacija će trajati 10 do 22 sata.

Bonus video: