Noah – živi svoju kosu

Formule Noah proizvoda se neprestano razvijaju, kako bi sa idealnom kombinacijom prirodnih sastojaka u njima, postigle i pristupačne cijene, pa tako dosegli korisnici koji će im pokloniti svoje povjerenje.

31103 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Cosmetics
Foto: Cosmetics

Noah filozofija – za tvoju prirodnu ljepotu

NOAH je italijanski brend osnovan 2006. godine sa ciljem da stvori asortiman profesionalnih i prirodnih proizvoda za njegu i ljepotu kose i tijela. Ističe poštovanje kao jednu od svojih najvažnijih vrijednosti: poštovanje prema sebi, prema drugima i prema životnoj sredini. Misija brenda je da se poveže sa ljudima koji razumiju i primjenjuju ovaj princip. Svaki od Noah proizvoda, razvijen je tako da se usmjeri na odbacivanje svega suvišnog i da bude fokusiran na brigu o onome što je suštinsko. Na taj način su stvoreni prirodni kozmetički proizvodi visokih performansi. Koristeći djelovanje prirodnih sastojaka, savršeno prilagođenih specifičnim potrebama kose i kože, Noah u svojim proizvodima odbacuje upotrebu parabena, parafina, mineralnih ulja, DEA i SLS.

Suština je u jednostavnosti – minimalistička jednostavna ambalaža, nikada napadna

Važnost jednostavnosti i trezvenosti ogleda se i u suštinskoj slici i u izgledu Noah ambalaže. Ovaj koncept šalje poruku da sve u sebi nosi energiju, pa tako svaki od Noah proizvoda svojom energijom priča priču koja povezuje različite jezike, različita iskustva i podsticaje. Koristeći samo ekstrakte iz najkvalitetnijih prirodno uzgojenih organskih biljaka, te kombinujući tajne tradicionalne recepte sa znanjem današnjih, ekološki osviještenih istraživača, Noah razvija široku paletu zaista pristupačnih prirodnih proizvoda za njegu kose. Proizvodi koji su nježni prema koži, i kao takvi prepoznati od strane brojnih korisnika u raznim zemljama. Svaki proizvod iz NOAH asortimana sadrži koncentracije čistih eteričnih ulja ekstrahovanih iz biljaka i cvijeća prema najtradicionalnijim i drevnim tehnikama. Njihove vrijedne terapeutske moći, arome i boje koje karakterišu svaku esenciju, čuvaju se potpuno prirodno bez ikakvih konzervanasa ili štetnih hemijskih dodataka. Možete biti mirni i sigurni da se svaki NOAH proizvod sastoji od sirovina odabranih zbog svojih vrhunskih kvaliteta i pouzdanog dejstva.

Noah – proizvodi za sve

U asortimanu ovog brenda nalaze se proizvodi svrstani u linije koje odgovaraju različitim potrebama i tipovima kose: šamponi, regeneratori, maske i serumi.

U asortimanu se nalaze i trajne farbe koje su ujedno i prirodne. Njihov učinak se ogleda u dobrom pokrivanju sijedih vlasi, pouzdanom postizanju željenih nijansi, neškodljivosti za kosu i kožu glave (zahvaljujući proteinima riže i ulju sjemena lana). Noah farbe su vrlo su jednostavne za primjenu.

Sprej Color korektori koji se koriste za pokrivanje izrastka korijena između dva farbanja su nešto sasvim novo kod nas. Noah Color korektore, koji su obogaćeni vitaminom B5 možete naći u 6 nijansi.

Posebno se ističe Noah Kids, slatka i prirodna linija sa mlijekom i šećerom, za nježnu dječju kosu i kožu. Noah Kids linija, sadrži šampone, šampon-kupke, šampon-regenerator, kao i sprej za lako raščešljavanje kose. Šampon i regenerator (2-u-1) je idealno rješenje za djecu koja se bave sportom i treba im proizvod za čestu upotrebu. Šampon je, zahvaljujući prisustvu bademovog mlijeka, šećera i murumuru putera, slatko sredstvo za čišćenje sa hidratantnim i emolijentnim svojstvima za meku i sjajnu kosu i za lakše raščešljavanje.

Mitovi i činjenice o kosi

Mit ili činjenica: promjena šampona može učiniti da kosa izgleda zdravije?

To je mit: važno je da je šampon prilagođen tjemenu i tipu kose, kako bi svaki put postigao dobre rezultate.

Mit ili činjenica: ne bi trebalo koristiti regenerator kod masne kose?

To je mit: regenerator nije potreban samo osobama s vrlo kratkom kosom. Ključno je ne umasirati regenerator u vlasište, već ga samo nanijeti na tijelo i vrhove kose.

Mit ili činjenica: muška i ženska kosa identične su strukture?

Činjenica je: kosa muškaraca i žena identične su strukture.

Mit ili činjenica: ako iščupate jednu sijedu dlaku, na njenom će mjestu izrasti još dvije?

To je mit: u svakom slučaju, čupanje dlake nije zdrava navika i može oštetiti korijen.

Mit ili činjenica: bojanje kose može je oštetiti?

To je mit: NOAH boje imaju organske dodatne regeneratore i mogu poboljšati kvalitet kose.

Mit ili činjenica: redovno šišanje kose čini da ona raste brže i/ili da postaje gušća?

To je mit: normalna biološka brzina rasta kose nije određena učestalošću šišanja. Međutim, redovno šišanje učiniće kosu zdravijom, spriječiti pucanje vrhova, a time i pospješiti njen rast.

Info: Proizvode ovog brenda možete naći u svim Cosmetics drogerijama, Cosmetics Pharmacy apotekama i Cosmetics parfimerijama širom Crne Gore.