Besplatno hirurško liječenje

Specijalna bolnica Ars Medica obiljezava 30 godina postojanja - kao jedna od prvih privatnih zdravstvenih ustanova u Crnoj Gori koja sa svojim savremenim centrom za hirurgiju nudi pacijentima mogućnost dijagnostike, i hirurškog liječenja širokog spektra patologija. Novi ugovor sa Fondom za zdravstvo Crne Gore nudi pacijentima mogucnost besplatnog hirurškog liječenja perifernih vena i preponskih kila.

15247 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Ars Medica
Foto: Ars Medica

Tim odeljenja hirurgije Specijalne bolnice Ars Medica na čelu sa dr Miodragom Carom Pavličićem, medicinskim direktorom ustanove, čine najpoznatiji regionalni eksperti koji dugi niz godina uspješno vode računa o Vašem zdravlju.

Odeljenje hirurgije Specijalne bolnice Ars Medica se sastoji od centara za: torakalnu hirurgiju, hirurgiju dojke, opštu i digestivnu hirurgiju, dječiju hirurgiju i urologiju, vaskularnu hirurgiju, , plastičnu I rekonstruktivnu hirurgiju I maksilofacijalnu hirurgiju.

Hirurški tim
foto: Ars Medica

Moderno opremljeno odeljenje se sastoji od operacionog bloka, ambulantnog bloka, I apartmanskog kompleksa sa recepcijom i 24h njegom.

Operacioni blok se sastoji od tri moderno opremljene hirurške sale, u sklopu kojih je najmoderniji sistem menadžmenta gasova i sterilnosti vazduha, odjeljenje za sterilizaciju, kao i odjeljenje za intenzivnu njegu sa 24h praćenjem. Operacione sale raspolažu tehničkim kapacitetima za obavljanje širokog spektra laparoskopske, laserske i klasične hirurgije.

Hirurški blok
foto: Ars Medica

Poseban akcenat je stavljen na laparoskopsku hirurgiju koja pruza minimalno invazivan pristup prilikom lijecenja brojnih patologija poput:

  • Laparoskopska operacija sinusa (FESS)
  • Laparoskopska operacija zucne kese
  • Laparoskopska biopsija jetre
  • Laparoskopija ventralnih kila

Novi ugovor sa Fondom za zdravstvo Crne Gore nudi pacijentima mogućnost besplatnog hirurškog liječenja perifernih vena i preponskih kila.

Hirurgija
foto: Ars Medica

U sklopu operativnog bloka postoji i Centar za patologiju dojke, gdje se realizuje dijagnostika , praćenje I hirurško liječenje malignih I benignih patologija dojke, sa rekonstruktivnom hirurgijom.

Kancer dojke je najcešći oblik kancera kod žena, kao I najčešći uzrok smrti zbog maligniteta. Skrining kancera dojke je metod prevencije koji podrazumijeva pregled i identifikaciju znakova i simptoma u ranoj fazi bolesti. Tim doktora naseg centra za patologiju dojke će Vam detaljno objasniti koji metodi skrininga I liječenja su najbolji za Vas.

Ars Medica
foto: Ars Medica

Iako skrining ne može da spriječi kancer dojke, on ima značajnu ulogu u ranoj identifikaciji , što dovodi do lakšeg liječenja. Svim pacijentkinjama se preporučuje da razgovaraju sa svojim ljekarom koji će im preporučiti indikovane metode prevencije I objasniti koliko često treba praktikovati iste.

Ars Medica
foto: Ars Medica

Pregledi se vrše u ambulantnom bloku - posebnoj cjelini bolnice koja se sastoji od kabineta za kardiologiju, pulmologiju, radiologiju sa rendgen dijagnostikom, hirurgiju, ultrazvučnu dijagnostiku i endokrinologiju, a u sklopu koje se nalazi biohemijska I mikrobiološka laboratorija. Ova cjelina predstavlja centar za kompletnu pre-operativnu dijagnostiku, u okviru koje pacijenti mogu dobiti sveobuhvatnu analizu, dijagnozu i savjet u vezi sa potencijalnim hirurškim intervencijama, kao i alternativnim metodama liječenja.

Apartmanski kompleks čini 9 luksuznih apartmana I 20 bolničkih ležaja, sa mogućnošću odabira jednokrevetnog ili dvoktrevetnog apartmana. U sklopu kompleksa je I recepcija sa 24h njegom od strane dežurnog ljekara I medicinske sestre, kako bi se obezbijedio maksimalan komfor, brz I bezbolan oporavak pacijenta.

Apartmanski kompleks
foto: Ars Medica

Svi pacijenti koji su kandidati za hirurško liječenje mogu bezbjedno ući u operativni program i pored trenutno otežane situacije prouzrokovane pandemijom COVID-19.

SPECIJALNA BOLNICA ARS MEDICA NUDI MOGUĆNOST PCR TESTIRANJA, KAO I BRZIH ANTIGENSKIH I SEROLOŠKIH TESTOVA, KAKO BI I PACIJENTI I ZDRAVSTVENO OSOBLJE MOGLI SIGURNO DA UĐU U OPERATIVNI POSTUPAK.

Ars Medica
foto: Ars Medica

Testiranje je moguće obaviti u Podgorici, Budvi, Tivtu i Kotoru:

Ars Medica Lab - Gavra Vukovića BB , Podgorica

020 22 77 77

Ars Medica Portonovi – One and Only resort

067431999

Krapović Medical - 27 Mainski put, Budva

068 025 006

Marin Med Montenegro - Opšta bolnica Kotor

067 417 417

Mansa Medica Tivat - II Dalmatinske, Tivat

032 674 397