Vrhunski stručnjaci abdominalne hirurgije dostupni pacijentima u Poliklinici Konzilijum

Najpoznatiji abdominalni hirurg u regionu a i šire, Profesor dr Predrag Peško, sa saradnikom Doc. dr Ognjanom Skrobićem ordinira u Poliklinici Konzili 19.5.

23633 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Poliklinika Konzilijum
Foto: Poliklinika Konzilijum

Bolesti digestivnog trakta u značajnom su porastu poslednjih godina. Sve češće možemo čuti da se veliki broj ljudi žali na neki od problema iz spektra oboljenja gastrointestinalnog trakta.

Bilo da su u pitanju gorušica, loše varenje, loša probava, bolovi u abdomenu , gojaznost koja je u velikom porastu - sve se to može podvesti pod vrlo alarmantne simptome, koji pogađaju veliki broj ljudi, i to u svim starosnim dobima.

Takođe, učestalost karcinoma debelog crijeva, karcinoma želuca i jednjaka, postali su nemjerljivo učestaliji, a mortalitet kod ovih vrsta malignih oboljenja u našoj zemlji izuzetno je visok.

Profesor Peško aktivan je 40 godina u medicini, od toga 35 godina kao specijalista abdominalne hirurgije. Redovni je profesor na katedri hirurgije sa anesteziologijom na medicinskom fakultetu u Beogradu. Pacijenti koji imaju problema sa benignim i malignim oboljenjima jednjaka i želuca su njegova specijalnost.

Poliklinika Konzilijum
foto: Poliklinika Konzilijum

Inovativne metode liječenja bolesti jednjaka i želuca su ono po čemu je Profesor poznat, a svoje znanje i metode liječenja usavršio je u Japanu, čija cjelokupna filozofija medicine počiva na ranom otkrivanju bolesti i obaveznim redovnim kontrolama.

Upravo ovo iskustvo Profesor Peško je primijenio prilikom velikog broja operacija koje je obavio širom regiona, a u najvećoj mjeri to su operacije malignih bolesti jednjaka, želuca i crijeva.

Osim Prof Peška, U Konzilijumu će ordinirati i uvaženi Doc.dr Ognjan Skrobić. Docent Skrobić je u regionu prepoznat po hirurgiji gojaznosti ili barijatrijskoj hirurgiji. To je relativno mlada hirurška grana i razvila se intenzivno u poslednjih 20 godina. Broj procedura raste svake godine, što se objašnjava porastom broja patološki gojaznih osoba, ali i napretkom same hirurške tehnike i sve boljim rezultatima koji se danas postižu.

Ognjan Skrobić
foto: Poliklinika Konzilijum

Skoro svi pacijenti, kandidati za ove procedure, imaju dijabetes, hipertenziju, problem sa pokretljivošću, bolesti zglobova, kukova, vena, limfedeme. Većina ovih problema koji prate morbidnu gojaznost se nakon operacije vrate u normalu ili nestanu.

Pozovite i zakažite pregled 020/650-660; 067/650-670

Poliklinika Konzilijum, Skadarska 2