Spremni za kupanje? Ove namirnice izbjegnite prije plivanja

Nema potrebe da pokvarite uživanje

7557 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Pravilo je da u vodu ne ulazimo barem pola sata nakon jela, a postoje i određene namirnice koje je bolje izbjegavati prije plivanja. One vam mogu pokvariti uživanje u vodi ako ih konzumirate neposredno prije odlaska na kupanje.

Ljuta hrana

S obzirom na to da nam je tIJelo najviše u vodoravnom položaju dok plivamo, refluks kisjeline može da predstavlja problem, a začinjena hrana ga još može zakomplikovati. To je razlog zbog kojeg prije plivanja ne treba da konzumirajte ljute sosove, papričice i drugu hranu koja bi mogla da vam stvori neprijatnosti.

Voćni sokovi i gazirana pića

Umjesto voćnih sokova i gaziranih pića koji mogu da prouzrokuju nadutost i grčeve, prije plivanja se okrijepite čistom vodom. Sastav voćnih sokova i gaziranih pića stvara pritisak na želudac što vam može otežati plivanje.

Alkohol

Alkoholna pića smanjuju sposobnost reagovanja, a to može biti naročito opasno kada je ulazak u vodu u pitanju. Zaro je najsigurnije izbjgavati alkohol u potpunosti prije ulaska u more, bazen ili bilo koje drugo mjesto za kupanje, piše Zadovoljna.hr

Mahunarke

Mahunarke poput pasulja i graška sadrže puno vlakana koja su dobra za zdravlje, ali mogu izazvati nadutost, zatvor i grčeve, što vam može pokvariti ljetnje uživanje.

Energetska pića

Konzumiranje energetskih pića može da izazove proliv ili mučninu dok ste u vodi, a postoji i opasnost od dehidracije.

Bonus video: