Ginekolozi poliklinike Moj Lab mogu dati predlog za postupak vantjelesne oplodnje

Uz Moj Lab do zdravog potomstva

43635 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Moj Lab
Foto: Moj Lab

Fond za zdravstveno osiguranje je donio Uputstvo o postupku za ostvarivanje prava na medicinski potpomognutu oplodnju na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja. Shodno tome, od sada i ginekolozi iz privatnih ustanova mogu dati validan predlog za postupak vantjelesne oplodnje.

Predlog za postupak MPO - homolognu vantjelesnu oplodnju (IVF/ICSI) ženi daje ovlašćeni doktor, i to ne samo iz Kliničkog centra Crne Gore i OB Cetinje, već i ovlašćeni doktor za zdravstvenu zaštitu u privatnoj zdravstvenoj ustanovi koja ima rješenje Ministarstva zdravlja za obavljanje postupka medicinski potpomognute oplodnje, ( ginekolog iz te privatne zdravstvene ustanove).

Nakon dobijenog predloga, za ženski sterilitet osiguranica se obraća izabranom ginekologu za uputstva. Ukoliko je u pitanju muški sterilitet, za davanje predloga za postupak MPO, nadležan je jedino ovlašćeni doktor Kliničkog centra Crne Gore. Za uputstva za postupak MPO osiguranik - muškarac se obraća izabranom doktoru opšte medicine. Za Inicijalni pregled, kojim ljekar u privatnoj ustanovi predlaže postupak MPO, nije predviđena refundacija troškova. Cjelokupan postupak nakon dobijenog uputstva od izabranog ljekara, kao i do sada će pokrivati Fond za zdravstveno osiguranje.

Moj Lab
foto: Moj Lab
Moj Lab
foto: Moj Lab

Stručnjaci poliklinike Moj Lab će vam omogućiti najkraći put do dobijanja zdravog potomstva

Centar za vantjelesnu oplodnju poliklinike Moj Lab vodi dr Nebojša Čejović, specijalista ginekologije i akušerstva, decenijama posvećen humanoj reprodukciji I liječenju steriliteta, sa Andrijanom Jovanović, magistrom bioloških nauka i kliničkim embriologom. Uz pomoć Moj Lab stručnog tima na svijet je došlo dvadeset beba za manje od godinu dana, a u narednih par mjeseci očekujemo još trideset beba. IVF centar pruža neprocjenjivo iskustvo stručnjaka u kombinaciji sa najmodernijim tehnologijama i veoma brižljivim pristupom cjelokupnom procesu vantjelesne oplodnje.

Moj Lab
foto: Moj Lab

Pozovite Moj Lab call centar na broj 19989 i zakažite svoj pregled