Specijalna bolnica Ars Medica – Plastična, rekonstruktivna i estetska hirurgija

Nehirurška rejuvenacija lica u Specijalnoj bolnici Ars Medica

15829 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Ars Medica
Foto: Ars Medica

Specijalna bolnica Ars Medica obiljezava 30 godina postojanja - kao jedna od prvih privatnih zdravstvenih ustanova u Crnoj Gori koja sa svojim savremenim centrom za hirurgiju nudi pacijentima mogućnost dijagnostike i hirurškog liječenja širokog spektra patologija, uključujući i tretmane iz domena plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije.

Specijalna bolnica Ars Medica – Plastična, rekonstruktivna i estetska hirurgija
foto: Specijalna bolnica Ars Medica – Plastična, rekonstruktivna i estetska hirurgija

Prof.dr.sc. Srećko Budi, specijalista opšte, plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije objašnjava da postoje dvije vrste estetskih zahvata – hirurški i ne-hiriurški.

Ne-hirurška metoda primijenjena u estetskom liječenju se kroz kombinaciju tehnika i materijala izvodi u jednom aktu i minimalno je invazivna. Takva kombinacija može dati vrlo lijepe estetske rezultate i odgoditi potrebu za korekciju hirurškoga tipa. Glavna karakteristika ove tehnike je da je izuzetno sigurna, bez rezova i ožiljaka uz brzi oporavak i povratak svakodnevnim aktivnostima a rezultati su prirodni i dugotrajni.

Specijalna bolnica Ars Medica – Prof.dr. Srećko Budi, specijalista opšte, plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije
foto: Specijalna bolnica Ars Medica – Prof.dr. Srećko Budi, specijalista opšte, plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije

U indikovanim slučajevima, u jednom aktu i kombinacijom filera (augmentacijski učinak), botulin toksina (relaksacijski učinak) i mezoniti (rejuvenacijski i lifting efekt) stimulira se sinteza kolagena (čvrstoća i tonus) i angiogeneza (bolja prokrvljenost), sinteza elastina (elastičnost kože) kao i sinteza hijaluronske kiseline (efekt hidratacije). Konačni učinak rezultira regeneracijom kože i daljnim poboljšanjem njene kompletne strukture i kvalitete. Koža postaje punija, zategnutija i čvršća, bolje elastičnosti, hidratizirana a bore postaju manje uočljive ili u cijelosti nestanu. U iskusnim rukama, uporabom mezoniti u kombinaciji s gore navedenim materijalima i metodama rejuvenacije moguće je učiniti i ozbiljnije korekcije lica koje su nastale zbog bolesti ili povreda.

Specijalna bolnica Ars Medica – Plastična, rekonstruktivna i estetska hirurgija
foto: Specijalna bolnica Ars Medica – Plastična, rekonstruktivna i estetska hirurgija

Pregled i konsultacije u vezi sa hirurškim i ne-hirurškim estetskim zahvatima možete zakazati pozivom na broj 020 227 224 ili emailom na poliklinika@arsmedica.me.